Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzage aanleg OV-voorzieningen Bunnik en Wijk bij Duurstede

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
18 april 2000

Van 25 april tot en met 19 mei
PLAN VOOR AANLEG DIVERSE OV-VOORZIENINGEN TUSSEN BUNNIK EN WIJK BIJ DUURSTEDE (N229) TER INZAGE

Op de provinciale weg tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede (N229) ontstaan in de spits regelmatig files. De stiptheid en de betrouwbaarheid van de busdiensten lijden hier ernstig onder. Daarom is besloten op de volgende vier locaties op de N229 maatregelen te treffen:

* tussen de noordelijke en zuidelijke op- en afritten van de A12 in Bunnik

* tussen de Singel en de Zeisterweg in Odijk
* ter hoogte van de rotonde Cothen

* en ter hoogte van de rotonde De Geer in de gemeente Wijk bij Duurstede

Samenvatting plan
Tussen de noordelijke en zuidelijke op- en afritten van de A12 richting Bunnik komt een busstrook en er worden prioriteitsvoorzieningen in de verkeerslichten aangebracht. Op circa 250 meter voor de aansluiting met de Zeisterweg zal een aanliggende busstrook worden gemaakt. Deze busstrook loopt over in de rechtsafstrook richting de Zeisterweg en sluit daarna aan op de reeds aanwezige busstrook. In de verkeersregelinstallatie op het kruispunt met de aansluiting van de Zeisterweg zullen eveneens prioriteitsvoorzieningen worden aangebracht. Richting Bunnik, in de gemeente Wijk bij Duurstede, komt een aanliggende busstrook langs de N229 die begint op 1900 meter voor de rotonde Cothen. Nabij de rotonde sluit de nieuwe busstrook aan op de reeds aanwezige busstrook. Richting Wijk bij Duurstede komt eveneens een aanliggende busstrook. Deze begint op 500 meter voor de rotonde Cothen en sluit aan op de reeds aanwezige busstrook. Richting Bunnik, in de gemeente Wijk bij Duurstede, komt een gedeeltelijk vrijliggende busstrook als omleiding langs de rotonde De Geer (bypass). De busstrook begint bij de bushalte op 250 meter voor de rotonde en sluit voorbij de rotonde aan op de nieuw aan te leggen busstrook richting Bunnik.

Voorgeschiedenis busbaan Singel/Zeisterweg
In 1997 waren de plannen voor een busbaan tussen de Singel en de Zeisterweg ook al actueel. Omdat er toen op het laatste moment geen financiële dekking was voor dit project is het nooit uitgevoerd. De financiële middelen zijn nu wel beschikbaar. De inspraakprocedure is destijds al afgerond. Na actualisering van het akoestisch onderzoek kan dit najaar tot uitvoering worden overgegaan. De uitvoering van de andere voorzieningen staan voor het najaar 2001 op de rol.

Plan ter inzage
Met uitzondering van het onderdeel busbaan tussen Singel en Zeisterweg, ligt voornoemd plan met bijbehorende tekeningen vanaf dinsdag 25 april tot en met vrijdag 19 mei 2000 ter inzage op de volgende plaatsen:

* gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1, Odijk dagelijks op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur

* gemeentehuis van Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 30, Wijk bij Duurstede dagelijks op werkdagen van 09.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur

* dorpshuis van Cothen, C.B. Kentiestraat 2, Cothen tijdens openingstijden

* dorpshuis De Toekomst, Marijkelaan 5, Langbroek tijdens openingstijden

Gedurende genoemde periode van terinzagelegging kunnen schriftelijke reacties gestuurd worden aan: Gedeputeerde Staten van Utrecht, dienst Wegen, Verkeer en Vervoer, t.a.v. de heer P. den Otter, kamer J2-12, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

Nadere informatie
Met vragen over de plannen en de inspraakprocedure kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider, de heer P. den Otter, tel. 030 - 2583343.
(Voor informatie: ingrid.witjes@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 21 73)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie