Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 25-04-2000 Politieberichten van Tweede Paasdag (11.00 uur) tot en met dinsdag 25 april (07.00 uur)

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 16.00 uur reed een bromfietsbestuurder zonder helm over de Harddraversdijk. Bij het zien van de politie zette hij vlug de helm op. Bij het uitschrijven van de bekeuring, roken de agenten dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de man, een 32-jarige inwoner uit Drachten, 320 ug/l. Ook voor het rijden onder invloed kreeg de man een proces-verbaal. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Fochteloo: hond bijt kind
Maandag omstreeks 16.15 uur was een kind, een 9-jarige jongen uit Oosterwolde, met zijn ouders op bezoek bij kennissen aan het Zuideinde. De jongen was achter de woning aan het spelen. Wat er zich daar precies heeft afgespeeld is niet duidelijk. Op een gegeven moment hoorde men de jongen schreeuwen en bleek hij door een grote zwarte hond, geen rashond, uit de buurt te zijn gebeten. Het kind liep beten op in het gezicht en de hals. Hij werd door de ouders overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De eigenaar heeft de hond via een dierenarts laten inslapen.

Harlingen: aanrijding
Maandag omstreeks 13.20 uur vond op de onbewaakte spoorwegovergang Hoge Havenweg/ Hoge Willemskade een aanrijding plaats tussen een personenauto en de trein. De bestuurder van de personenauto, een man van 41 jaar uit Harlingen, lette meer op het verkeer dat voor hem over de kruising reed. Bij de spoorwegovergang bemerkte hij te laat dat de `Wadloper` er aankwam. De machinist van de trein, een man van 52 jaar uit Gytsjerk gaf nog een geluidssignaal, doch de bestuurder van de personenauto kon zijn auto niet meer op tijd achteruit zetten. De treeplank van de trein raakte de auto aan de voorzijde, waardoor deze werd beschadigd. De schade aan de trein (treeplank) was nihil. Het onderzoek van deze aanrijding wordt verricht door de spoorwegpolitie.
Makkum: gevallen skater
Maandag omstreeks 12.20 uur was een vrouw van 31 jaar uit Siegen (Dld) aan het skeeleren op de Suderseewei. Het was de eerste keer dat zij op de skeelers stond en gelijk ging het mis. Zij had de skeelers met bijbehorende beschermende kleding gehuurd. Bij de val brak ze haar pols. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek
Sneek: mishandeling
Maandag omstreeks 18.15 uur kwam er een melding binnen dat op de Kleine Kerkstraat een man mishandeld zou zijn. Op het wegdek werd een man van 45 jaar uit Sneek aangetroffen, die behoorlijk toegetakeld was. Hij was onder invloed maar nog wel aanspreekbaar. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De man zal in de loop van vandaag aangifte komen doen. De man had met zijn zoon een aanrijding gehad op het pleintje van de Kleine Kerkstraat. Zij wilden de politie te bellen. Zij vroegen een 23-jarige inwoner uit Leeuwarden dit te doen. Toen deze zei dat hij hier niets mee te maken wilde hebben, kwam het tot een handgemeen tussen hem en de inwoner uit Sneek. Over en weer zijn toen klappen gevallen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De inwoner uit Sneek kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.
Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Jan van Scorelstraat. Een zijruit van de woonkamer was opengebroken. Uit de woning werden een videorecorder, sieraden, geld en computerapparatuur weggenomen. De eigenaresse, een vrouw van 46 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Nijland: popfestival
Maandag omstreeks 22.00 uur werd een man van 37 jaar uit Sint Nicolaasga aangehouden. Hij was bezoeker van het popfestival. Bij het verlaten van het feestterrein urineerde hij tegen een aldaar staande politieauto. De man werd achter in de politieauto gezet. Op dat moment gingen verschillende omstanders er zich mee bemoeien. Het gelukte de agenten uiteindelijk in de auto te komen en weg te rijden. De politieauto werd daarbij flink beschadigd. Het zwaailicht werd vernield, de kentekenplaten werden omgebogen en er werden deuken in de portieren getrapt. Ook werd gepoogd de ramen eruit te slaan. Met behulp van de ordedienst kon de politieauto uiteindelijk wegrijden. Later om de avond kwam er weer een melding van een vechtpartij binnen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werden zij belaagd door een grote groep, waarvan velen onder invloed waren. Met assistentie van collega`s en speurhondgeleiders keerde de rust enigszins weer. Toch was er nog een vijftal personen, dat zich recalcitrant gedroeg en de aanwezige politie voor alles wat mooi en lelijk was uitmaakte. De groep wilde zich niet verwijderen. Een 22-jarige inwoner uit Scharnegoutum werd toen aangehouden. Zijn maten probeerden hem te ontzetten, waarop de diensthond werd ingezet, die daarop een 19-jarige jongen uit Wommels heeft gebeten, die daarop ook kon worden aangehouden. Verder werd nog een 23-jarige inwoner uit Oudega aangehouden. Ook hij was gebeten door een diensthond. De beide verdachten, die gebeten zijn, zijn behandeld in het ziekenhuis. Alle drie verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie