Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Dinsdag 25 april 2000, 09.30 uur

Bewoners overmeesteren inbreker
Utrecht - Een echtpaar, 54 en 59 jaar oud, hebben de afgelopen nacht in hun woning aan de Plompentorengracht een inbreker overlopen en overmeesterd.

Omstreeks half vier werden zij wakker van gestommel in hun huis. Het echtpaar ging op onderzoek uit en in de woonkamer overliepen zij een inbreker. De bewoner greep de inbreker onmiddellijk vast en de vrouw belde de politie. De 39-jarige inbreker uit Utrecht verzette zich heftig tegen zijn aanhouding door de bewoner en bedreigde hem door te roepen dat hij aids had. Dit weerhield de bewoner niet om door te gaan met vechten. Het lukte hem zelfs om de inbreker vast te binden. Toen de politie arriveerde lag de inbreker klaar voor vervoer naar het politiebureau. In zijn zakken trof de politie sieraden en geld aan dat hij in de woning had buitgemaakt. Hij is ingesloten.

Gewapende overval op restaurant
Utrecht - Het wegrestaurant aan de Atoomweg, langs de rijksweg A-2, is maandagochtend overvallen door vier gewapende mannen.
's Ochtends vroeg om kwart over zeven werden de drie aanwezige personeelsleden geconfronteerd met vier mannen, gewapend met vuurwapens en messen. Onder bedreiging van de vuurwapens werden zij gedwongen het aanwezige geld af te geven. Hierna gingen de overvallers er in een gereedstaande auto van door. Het personeel bleef ongedeerd. Het geldbedrag dat is meegenomen is nog onbekend.

De recherche van het politiedistrict Marco Polo heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 030 - 239 7111.

Ruitenvernielers aangehouden
Utrecht - Dankzij oplettende voorbijgangers kon de politie maandagmiddag drie jongetjes aanhouden die ruiten hadden vernield.
De getuigen hadden gezien dat de drie knapen op het schoolplein met stenen ruiten ingooiden van het schoolgebouw. Zij waarschuwden de politie die het drietal aanhield. De ouders zijn in kennis gesteld en hebben zich bereid verklaard de schade te betalen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie