Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Haarlem wijzigt milieuvergunning Witco BV

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente wijzigt milieuvergunning Witco BV

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 18 april een nieuw ontwerpbesluit genomen voor de milieuvergunning van Witco BV aan de Spaarndamseweg 466. Het bedrijf dat vaselines en minerale oliën produceert, hoeft hierdoor geen vloeistofdichte en onbrandbare vloer aan te leggen voor de gedeeltes waar met vaseline wordt gewerkt.

Tijdens de zitting van de Raad van State op 27 januari 2000 stond de milieuvergunning van Witco BV op de agenda. De raad boog zich toen over de milieuvergunning die de gemeente Haarlem in 1996 aan het bedrijf verleende. In die vergunning heeft de gemeente veel aandacht besteed aan een zo hoog mogelijk beschermingsniveau voor de directe en indirecte omgeving.

Wijziging van de milieuvergunning

De Raad van State heeft de milieuvergunning uit 1996 voor het grootste gedeelte intact gehouden. Alleen de eis dat Witco BV een vloeistofdichte en onbrandbare vloer moet aanleggen voor het opslaan en het laden en lossen van vaseline, vond ze niet noodzakelijk. Een dergelijke maatregel is niet nodig omdat vaseline moeilijk de grond indringt. Op dit punt gaat de gemeente de vergunning wijzigen.

Omwallingen

De overige voorschriften uit de vergunning van 1996 blijven ongewijzigd. Zo moeten de bovengrondse tanks en de kwaliteit van de vloeren door onafhankelijke experts worden gekeurd. Vloeren waarop olie geladen, gelost of opgeslagen wordt, moeten wel onbrandbaar en vloeistofdicht zijn. Verder moeten er om bovengrondse tanks omwallingen worden aangelegd. Deze omwallingen moeten voorkomen dat bij een calamiteit olie of vaseline in de omgeving terechtkomt. Daarnaast dienen onafhankelijke deskundigen regelmatig monsters te nemen van het grondwater.

Inzageperiode

Het nieuwe ontwerpbesluit bevat alleen de te wijzigen voorschriften van de milieuvergunning van 1996. Binnenkort zullen het betreffende ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken vier weken ter inzage liggen bij de sector Stadsbeheer, afdeling Milieu, Westergracht 72. In die periode heeft iedereen de mogelijkheid om eventuele bezwaren tegen de gewijzigde voorschriften in te dienen. De exacte data van de periode waarin de stukken ter inzage liggen, worden te zijner tijd in de Stadskrant gepubliceerd.

25 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie