Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 25-04-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijske berichten alle districten

Dinsdag 25 april 2000

Nieuweschans: Inbraak in bouwkeet
Gistermiddag werd ingebroken in een bouwkeet op een bouwterrein langs de autosnelweg A7 bij Nieuweschans. Getuigen zagen drie mannen uit het gebouwtje komen. Bij onderzoek door de politie blek dat van de bouwkeet een deur was vernield. Vermoedelijk hebben de inbrekers de keet doorzocht, op zoek naar gereedschap. Of er iets is gestolen moet nog worden vastgesteld. De politie heeft direct na de melding een onderzoek in de omgeving van het bouwterrein ingesteld. Daarbij werden geen verdachten aangetroffen.

Woudbloem: Dronken automobilist tegen boom
Een 34-jarige automobilist uit de gemeente Slochteren is vannacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woudbloemlaan in Woudbloem. De man reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm van de weg en botste tengevolge daarvan tegen een boom. Hij liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen, waarna hij ter observatie is opgenomen. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Noordwolde: Dronken automobilist aangehouden na achtervolging Na achtervolging waarbij snelheden werden bereikt boven 170 km per uur heeft de politie gisteravond aan de Munnikeweg in Noordwolde een 40-jarige man uit Baflo aangehouden. De man reed met zijn auto in de richting Groningen over de Provinciale weg N361, ter hoogte van Winsum. De bemanning van een in tegenovergestelde richting rijdende politiepatrouille herkende de man wiens rijbewijs al in 1998 ongeldig is verklaard. Daarnaast is de man meerdere keren aangehouden voor rijden onder invloed. De politieauto keerde en gaf de bestuurder een stopteken. Dat werd door de man genegeerd en in plaats van te stoppen verhoogde hij zijn snelheid. Ook op een aantal daarna gegeven stoptekens reageerde de man niet en ging steeds sneller rijden. Op een gegeven moment sloeg hij linksaf de Munnikeweg op en reed verder in de richting van Noordwolde. Op de T-kruising met de Pijpsterweg verloor de man de macht over het stuur en reed rechtdoor een weiland in. Met een gang van ongeveer 100 km per uur vervolgde de man zijn weg door het weiland in de richting van Noordwolde, gevold door de politieauto die over de parallel aan het weiland lopende weg reed. Na een aantal honderden meters reed de verdachte met zijn auto met grote snelheid over een sloot en ramde vervolgens een afrastering. Een derde sloot werd hem fataal. De auto botste tegen de slootwal waarna de airbags van het voertuig werden geactiveerd. Daarna kon de man niet verder rijden en kon hij worden aangehouden. Hij raakte niet gewond. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd een bloedalcoholgehalte van 2,3 promille gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden met een ongeldig rijbewijs. Hij krijgt tevens een bekeuring voor het negeren van een stopteken en het overschrijden van de maximumsnelheid. Omdat de man bijna dagelijks onder invloed rijdt wordt met de Officier van Justitie overlegd gevoerd over inbeslagname van de auto van de verdachte.

Stadskanaal: Inbraak bij drogisterij
In een drogisterij aan de Europalaan in Stadskanaal is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Onbekenden vernielden de ruit van de toegangsdeur om binnen te komen. In de zaak vernielden ze een vitrine waaruit ze een onbekende hoeveelheid sieraden wegnamen. Ook stalen ze geluidsapparatuur. De politie stelt een onderzoek in.
Hoogezand: Brandstichters aangehouden
In de Gerard Doustraat in Hoogezand heeft de politie gistermorgen twee mannen van 24 en 25 jaar, uit Hoogezand den Sappemeer aangehouden wegens brandstichting. Omwonden zagen de mannen een portiek van een flatgebouw aan de Pieter de Hoogstraat uitlopen waar kort daarna brand bleek te zijn uitgebroken. De politie trof de mannen in de buurt aan waarna ze werden opgepakt. Ze bleken ook nog diverse vernielingen aan een aantal sloopwoningen in de schildersbuurt te hebben gepleegd. De mannen verkeerden zwaar onder invloed van alcohol. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bedum: Inbraak in sportkantine
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in de kantine van een hockeyclub aan de Sportlaan in Bedum. De inbrekers kwamen de kantine binnen door een deur te vernielen. Ze namen een koffiezetapparaat, een telefoon en een geldbedrag van ongeveer 25 gulden mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen/Haren

Bromfietser over de kop
Op de Friesestraatweg raakte een 16-jarige bromfietster uit de stad met haar nog nieuwe plof over de kop. Het meisje, dat net 16 was geworden, kwam met haar bromfiets in de berm terecht en sloeg vervolgens tegen de grond. Hierbij liepen de bestuurster en haar 16-jarige passagiere nek en beenletsel op, waarvoor beiden naar een ziekenhuis werden gebracht.

Inbrekers betrapt
In de omgeving van de Oude Kijk int Jatstraat wist de politie zondagochtend twee stadjers, beiden 31-jaar oud op heterdaad op te pakken. Beide heren hadden zich schuldig gemaakt aan een inbraak bij een winkel in die straat. Een getuige waarschuwde agenten die de beide heren juist zagen vluchten. Na een korte achtervolging kon een van de mannen op de Laan worden gepakt, terwijl de tweede verdachte op diepenring achterhaald werd. De mannen zijn ingesloten. Onderzoek in de omgeving leerde dat de heren de winkelruit hadden ingeslagen en op hun vlucht hadden ze de weggenomen computer weggegooid
Diefstal roestvrij staal
Op de Helsinkistraat heeft de politie twee 36-jarige stadjers opgepakt. Beide mannen hadden vanaf een terrein aan de Friesestraatweg roestvrijstalen platen weggenomen. Zij bleken over de afgesloten hekken van het terrein te zijn geklommen. Beide heren kregen een proces verbaal. Een van beide mannen bleek bovendien nog een geldboete te moeten betalen. Hij werd overgedragen aan de parketpolitie toen hij geen geld bleek te hebben om zijn boete te voldoen.
Wapenbezit
Een 25-jarige stadjer werd zondagavond op de Dierenriemstraat bij een verkeerscontrole aangehouden. De man bleek nog voor enkele honderden guldens geldboetes te hebben openstaan. Aan het bureau gekomen bleek de man bovendien in het bezit van een geladen pistool. Dit droeg hij om zich zelf te beschermen. Het wapen werd in beslag genomen. De man werd na verhoor heengezonden.

Vernieling in opvanghuis
De politie zondagavond een 16-jarige meisje ingesloten in een politiecel. Het meisje bleek in een jeugdopvanghuis niet meer te handhaven. Ze had een deel van de huisraad kapot geslagen en was zeer opstandig tegen het aanwezige personeel. Uit veiligheid overwegingen werd het meisje voor de nacht opgesloten in een politiecel.
Wel alcohol, maar geen rijbewijs
Een 40-jarige man uit Loppersum is afgelopen nacht op de Rijksweg aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol. Een blaastest wees een promillage van ruim 2 promille uit. Bovendien bleek het rijbewijs van de man reeds bij een eerdere overtreding te `zijn ingenomen. De auto is aan het bureau geplaatst en de bestuurder kreeg weer een bekeuring.

Vrouw ingesloten na muziekoverlast
Een 41-jarige vrouw uit Groningen werd afgelopen nacht in een politiecel ingesloten. De vrouw veroorzaakte bij voortduring muziekoverlast vanuit haar woning aan de Valreep. Nadat zij enige keren was gewaarschuwd om de muziek zachter te zetten ging het geluid weer even snel hoger. Toen agenten de installatie in beslag wilden nemen ging de vrouw door het lint. Hierna werd ze in een dronkemanscel ingesloten omdat ze behoorlijk onder invloed van alcohol bleek te zijn.

Bureau Communicatie, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...