Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herontwikkeling Meidoornveld in Capelle vordert gestaag

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Herontwikkeling Meidoornveld vordert gestaag

Mede vanwege een zachte winter liggen de bouwactiviteiten enkele weken voor op schema. Ook de aanleg van nieuwe riolen, straten en voetpaden loopt parallel met de bouwkundige werkzaamheden. Het planten van bomen en struiken volgt later. Met de Bewoners Organisatie Meidoornveld vindt geregeld overleg plaats en ook de omwonenden worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende de woonomgeving.

Inmiddels zijn de 28 woningen voor senioren, gesitueerd in het verlengde van serviceflat Schinckelhove, gereed en allemaal verhuurd. De reacties van de huurders zijn zeer positief en betreffen niet alleen de woning zelf, maar ook de ligging. Met de 14 nieuwe koopwoningen aan de Lupinestraat wordt de eerste fase komende zomer afgerond.

Aan de voorbereiding van het laatste deel (fase 2) van het project wordt momenteel hard gewerkt.
Volgens planning moet eind oktober 2000 begonnen worden met de bouw van de woningen. Maar voor het zover is, dienen de nog bestaande flats gesloopt te worden. Het slopen start nadat de laatste bewoner de flat definitief heeft verlaten. Hierna moet het terrein bouwrijp worden gemaakt. Hiervoor is het ook noodzakelijk dat verschillende bomen worden gerooid. Hiermee is reeds gestart waarmee de uitvoering van fase 2 ook daadwerkelijk is begonnen. Er is nog heel veel te doen alvorens het Meidoornveld en omgeving een volledig "nieuw gezicht" heeft gekregen. Toch is al goed te zien dat het "nieuwe Meidoornveld" heel goed past in de huidige tijd.
Naar verwachting wordt het totale project eind 2001 afgerond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie