Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Artsen Orde: Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek mensen

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen

25 april 2000

In de WMO worden tal van belangrijke onderwerpen op het gebied van het wetenschappelijk onderzoek geregeld. Het gaat daarbij om voorwaarden te stellen aan de uitvoering van medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen, zoals de toestemming van de proefpersoon, een positief oordeel van de medisch-ethische toetsingscommissie en de regeling van de aansprakelijkheid en verzekering van het onderzoek. De WMO bevat tevens belangrijke gebodsbepalingen en sancties (geldboete en gevangenisstraf). De kwaliteit van de toetsing door medisch-ethische toetsingscommissies moet onder andere worden geborgd door het feit dat die toetsing gebeurt door toetsingscommissies ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie