Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NTNT ontwikkelt bedrijfsproces-gerichte WAP-toepasssing

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

WAP wordt interactief

NTNT ontwikkelt bedrijfsproces gerichte WAP-toepasssing

Den Haag, 25 april 2000 - IT-dienstverlener NTNT heeft een bedrijfsprocesgerichte WAP-toepassing ontwikkeld. Een geavanceerd urenregistratiesysteem realiseert commu-nicatie tussen flexibele werknemers en het back office en maakt daarmee aanzienlijke kostenbesparingen en efficiencyverbetering mogelijk. De toepassing, die samen met Exact op de markt wordt gebracht, betekent een doorbraak in het gebruik van WAP-technologie voor de zakelijke markt.

Op dit moment zijn de meeste WAP-toepassingen in Nederland éénrichtingverkeer voor het verkrijgen van vooral recreatieve informatie; van filenieuws tot filmagenda. Zakelijke toepassingen ontbraken. NTNT heeft een applicatie ontwikkeld die de mobiele telefoon via WAP-technologie verbindt met het computernetwerk van een bedrijf en daadwerkelijke interactie mogelijk maakt. In eerste instantie voor eigen gebruik is een urenregistratiesysteem ontwikkeld. Een groot deel van de bijna vierhonderd medewerkers van het IT-bedrijf werkt op locatie bij de klant. Allen beschikken over een mobiele telefoon met WAP-technologie. Sinds kort krijgen zij wekelijks automatisch een digitale urenstaat toegezonden op hun telefoon. Via het toetsenbord vullen zij het aantal gewerkte uren per project, zakelijke kilometers en dergelijke in. De opdrachtgever kan via een persoonlijke pincode de registratie accorderen, waarna de gegevens worden teruggezonden naar de NTNT-server, waar volautomatisch een totaaloverzicht ontstaat in een softwarepakket voor projectadministratie van Exact. Medewerkers die verzuimen hun gegevens in te voeren, ontvangen automatisch een SMS-bericht met een reminder. Met het nieuwe systeem bespaart NTNT op jaarbasis enkele tonnen aan directe kosten voor uren- en kostenregistratie, archivering et cetera. 'Per medewerker is al snel tien minuten per week nodig voor het verzamelen en administreren van projectgegevens', rekent NTNT-directeur Jan Zoetjes voor. 'Dit kan volledig worden vervangen door een WAP-systeem. Voor iedere onderneming die op projectbasis werkt, is dit een uitkomst die efficiency aantoonbaar verbetert en kosten verlaagt.'

Processen stroomlijnen
Exact biedt de NTNT-applicatie aan voor gebruikers van project- en urenregistratiesoftware. Daarnaast stelt NTNT de technologie ter beschikking aan organisaties die hun eigen gebruiks-mogelijkheden wensen. Het systeem is te koppelen aan alle administratieve systemen en databases en is toepasbaar in iedere netwerkomgeving: Windows NT, Unix, Novell, Linux et cetera. 'De WAP-technologie evolueert in snel tempo', aldus Zoetjes. 'Dat biedt grote kansen voor organisaties die hun bedrijfsprocessen willen stroomlijnen en verbeteren. De combinatie van netwerktechnologie, workflowapplicaties en mobiele communicatie maakt dat mogelijk. Besparingen van twintig tot veertig procent op de kosten van het back office zijn zonder meer mogelijk.'

NTNT is een dienstverlener die gespecialiseerd is in Human System Integration, de integratie van menselijke vaardigheid en technologische mogelijkheden. NTNT, verdeeld in drie clusters - Networks, Solutions en Education - ontwikkelt netwerk-beheerconcepten en beheert en migreert ICT-infrastructuren. Alle specialisten van NTNT doorlopen interne opleidingen en voldoen officieel aan de erkende normen van Microsoft en Novell. De meesten zijn gecertificeerd volgens erkende standaarden (zoals MCSE, MCSD en CNE). Dankzij deze specialistische aanpak kan NTNT op een professionele wijze invulling geven aan alle netwerkvraagstukken binnen een organisatie.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie