Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: duinenveld bij Malindi Bay, Kenia

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam
Titel Geomorphology of the Malindi Bay coastal sand dunes
Datum dinsdag 25-04-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus J.Z.O. Abuodha

Promotors prof. dr. P.D. Jungerius en prof. dr. M.P. Tole (Moi University)


Promotoren zijn Sinds de jaren zestig vindt langs de kust van Malindi Bay, Kenia, een sterke aangroei van land plaats en heeft zich ook een groot duinenveld gevormd. Waarschijnlijk komt dit door een toename van het sedimentaanbod vanuit de Sabaki rivier die uitmondt in de baai. De grote hoeveelheden mobiel zand creëren nieuw land, maar bedreigen ook de oudere landbouwgebieden en nederzettingen. Een effectief beheer van dit gebied vereist inzicht in de morfodynamische processen die hier een rol spelen. De promovendus onderzocht het zandtransport, het gehalte aan zware mineralen in meer dan 400 sedimentmonsters en inventariseerde de vegetatie vanaf de kustlijn tot aan de rand van de duinen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Gratis

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie