Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS: Stankoverlast neemt nauwelijks af

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Stankoverlast neemt nauwelijks af

De hinder die mensen hebben van stank in hun omgeving is tussen 1994 en 1998 nauwelijks afgenomen. Alleen de landbouw veroorzaakt in de beleving van de ondervraagden minder overlast.

DeHet gevolgen van het mestbeleid spelenzullen hierbij ongetwijfeld een rol. spelen. In 1994 verklaarde 4% van de ondervraagden dat zij ernstige hinder ondervonden van stank die veroorzaakt werd door landbouw. In 1998 was dit percentage aantal gehalveerd.

Stankoverlast

De stank die industrie en bedrijven veroorzaken beschouwt men echter in dezelfde mate als voorheen onveranderd als een vorm van ernstige overlast. Ook is men de stank van uitlaatgassen van het toenemende verkeer is men in diezelfde periode nauwelijks minder hinderlijk gaan vinden.

Ferdy Otten

Bron: CBS, Permanent Onderzoek Leefsituatie

Voor meer informatie (infolmi@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2000 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 25 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie