Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennisgevingen Gemeente Westervoort

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort

Keywords: gemeente,Westervoort

5 MEI

Op 5 mei (bevrijdingsdag) is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.

Ook is er op deze dag geen weekmarkt.

De grijze container wordt, zoals vermeld op de milieukalender, niet op vrijdag 5 mei geleegd maar op zaterdag 6 mei 2000.


VERGUNNING VOOR VISSEN IN GEMEENTELIJK VISWATER

Vissen is voor veel mensen een leuke hobby. Maar zomaar ergens een hengel uitwerpen mag niet altijd. Afhankelijk van in welk water men zijn hengel uitwerpt, met hoeveel hengels men vist, welk aas men daarbij gebruikt en de leeftijd van de visser moet de visser volgens de wet meestal in het bezit zijn van twee papieren: de Sportvisakte, uitgegeven door de overheid en een vergunning van de visrechthebbende (degene die het visrecht heeft op het water waar men wil vissen).

Ook de gemeente is visrechthebbende: zij bezit een groot aantal sloten en kolken. In dit binnenwater mag dus alleen worden gevist wanneer de gemeente daarvoor een vergunning afgeeft.

Op 7 februari jl. heeft de gemeenteraad van Westervoort besloten om het vis- en looprecht te verhuren aan hengelsportvereniging De Alver. Dit houdt in dat deze vereniging, daar waar dat mogelijk is, zorgt voor een doelmatig beheer van de visstand en een doelmatige exploitatie van het viswater. Daarnaast geeft zij, namens de gemeente, visvergunningen af aan vissers die in het gemeentelijk water willen vissen.

Hengelsportvereniging De Alver kan verschillende soorten vergunningen verlenen.

Slotenjaarkaart
Met deze kaart kunnen de jonge vissers tot 15 jaar in de gemeentelijke sloten vissen met maximaal één hengel vissen. Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo mag er met deze kaart niet gevist worden in de beide kolken De Waay of het overige viswater van de hengelsportvereniging. De kaart is te koop voor ¦ 5,00 per jaar.
Jaarlidmaatschap De Alver
Door dit lidmaatschap mag een lid van de vereniging vissen in zowel de gemeentelijke sloten als de grotere kolken (zoals de beide Waayen). Daarnaast mag er ook gevist worden in particulier viswater dat door de vereniging is gehuurd.

Een jaarlidmaatschap voor volwassenen kost ¦ 37,50 per jaar. Voor kinderen tot 15 jaar ¦ 13,50 en voor 65-plussers ¦ 22,50.

Dag- en weekvergunningen
Voor vissers die slechts één dag of week in Westervoort willen vissen zijn er de dag- en weekvergunningen waarmee in al het door De Alver gehuurde viswater gevist mag worden.

Een dagvergunning kost ¦ 4,00; een weekvergunning ¦ 15,00.

De verschillende vergunningen zijn te koop bij:
* Dierenspeciaalzaak De Dierenvriend, Vredenburgstraat 38, 6931 ED, Westervoort (3117822)

* Faunaland Westervoort, Dorpsplein 94, 6931 CZ, Westervoort (3121636).

Voor vragen over het nieuwe visbeleid van de gemeente kunt u contact opnemen met mevrouw Mans, afdeling AJZ/VROM (3179424).

Voor specifieke vragen over de visvergunningen kunt u contact opnemen met de secretaris van hengelsportvereniging De Alver, de heer Gergoski (3112587).

De Sportvisakte is te koop bij het postkantoor. Daar kunt u ook terecht voor informatie over deze akte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie