Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van dinsdag
16:29 dinsdag 25 april 2000

Martin Panman
0651611628

Diefstallen tijdens de paasdagen

Beilen
Tijdens de paasdagen is aan de Smalbroek te Beilen een aanhangwagen gestolen. Medewerkers van een wegenbouwbedrijf zagen vanmorgenvroeg dat de aanhangwagen was weggenomen. In de aanhangwagen was nogal wat apparatuur aanwezig zodat de werkzaamheden stil kwamen te liggen. De dader(s) hebben het slot van de aanhangwagen doorgezaagd m.b.v. een ijzerzaag.

Norg
Tijdens dit paasweekend is aan de Postmaatseweg op een bouwterrein een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen is meegenomen nadat de slotkap was verbroken. Tevens is erop hetzelfde terrein ingebroken in een bouwkeet.

Roden
Aan de Produktieweg zijn tijdens de paasdagen alle vier de lichtmetalen velgen gestolen van een gloednieuwe Ford Mondeo. De auto stond geparkeerd achter een garagebedrijf. Om de velgen te verwijderen, is de auto half op zijn kant gezet met behulp van een wielkrik. Hierbij is er de nodige lakschade aangericht.
Bedrijfsinbraken Assen

Assen
Tijdens de paasdagen is er in een bedrijfspand aan de Groningerstraat een computer ontvreemdt. De dader(s) zijn vermoedelijk via het ingooien van een achterdeurruit het pand binnengetreden. Ook een bedrijf aan de Weverstraat is het afgelopen weekend het slachtoffer geworden van het dievengilde. Een aantal ketels alsmede een onbekend geldbedrag werd hierbij gestolen. De dader(s) zijn via het forceren van de achterdeur het pand binnengedrongen.
Vrachtauto opengebroken

Assen
In de nacht van zondag op maandag is een vrachtauto opengebroken. De vrachtauto stond op een afgesloten terrein aan de W.A. Scholtenstraat in Assen. Naast het ontvreemden van een grote waterpomp, een aggregaat en twee wurgtangen uit de vrachtauto, zijn er ook vernielingen aan de wagen aangericht. De dader(s) hebben zich toegang tot de vrachtauto verschaft door het doorknippen van het hangslot van de laadklep.
Inbraak in school

Emmen
Bij De Gr. Van Prinstererschool aan de DR H Blinkstraat is in de afgelopen nacht ingebroken. Bij deze inbraak is een nieuwe computer inclusief modem ontvreemdt. De dader(s) zijn via het ingooien van een raam met een grote steen de school binnen gekomen.
Gans geplukt

Diever
Een 63 jarige inwoonster van Diever heeft aangifte gedaan van mishandeling van haar gans Guus. Op paaszondag werden bij het arme dier veren uit de rug getrokken. Ook voelde het dier zich naderhand bijzonder suf. Een dierenarts is ter plekke geweest om Guus nader te onderzoeken. Het is de politie nog onduidelijk wie deze laffe daad kan hebben gepleegd.

Op de kop in de sloot

Gieten
Vannacht troffen politiemensen een auto aan die op de kop in een sloot langs de N34 lag. De bestuurder, een 40 jarige inwoner uit Emmen kwam er zonder kleerscheuren af. Wel bleek dat de man te veel gedronken had. Hij blies 365 ugl. Omdat hij al eerder fout was ingegaan, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Vrachtwagen rijdt op file

Meppel
Een 23 jarige bestuurder van een vrachtauto zag te laat dat er voor hem een file stond. De vrachtauto reed tegen de achterkant van een personenauto. Deze kwam op de linker weghelft tegen de vangrail tot stilstand. De vrachtauto schampte nog een voor hem staande personenauto en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Volgens de verklaring van de vrachtwagenchauffeur zocht hij in een weg in een stratenboek en ontging zodoende de file hem.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie