Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies voor toeristische sector provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
25 april 2000

DERDE AANWENDING VOORZIENING ECONOMISCH TOERISTISCHE ONTWIKKELING (ETO)

De provincie Utrecht kent jaarlijks diverse subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de toeristisch recreatieve sector. Bij de recent behandelde aanvragen is aan vier toeristisch recreatieve projecten een subsidie toegekend. Het gaat hierbij om de realisatie van een kano-overdrachtplaats in de gemeente Amersfoort. Deze plaats vormt een verbinding tussen een nieuwe - en een reeds bestaande kanoroute. Tevens is geld uitgetrokken voor het opstellen van een visie op watersport in de provincie Utrecht door de HISWA-Vereniging. De visie moet een cijfermatige onderbouwing geven van trends in de watersport, waarop de provincie het beleid kan baseren. Daarnaast is subsidie verleend aan de organisatie van de Vélo Mondial 2000, die van 18 t/m 23 juni in Amsterdam wordt gehouden. De provincie Utrecht zal zich tijdens deze internationale bijeenkomst als fietsprovincie presenteren. Tenslotte is geld beschikbaar gesteld voor een wandelplanner in het Groene Hart, die naast de reeds bestaande vaar-, fiets- en schaatsplanner niet mag ontbreken.

Projecten die in aanmerking willen komen voor een financiële tegemoetkoming, dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van een bovenlokaal belang en dienen ze bij te dragen aan een toeristisch-recreatieve uitstraling van de provincie. De projecten worden pas gestart na de beschikking op de subsidie-aanvraag en moeten binnen één jaar na verlening ervan worden uitgevoerd. Voorwaarde is ook dat de financiering van het desbetreffende project (na subsidieverlening) sluitend is of op korte termijn dat zal zijn. De volledige verordening is op te vragen bij de dienst Ruimte en Groen van de provincie. (Voor informatie: Karin.Tuinman@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 3325)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie