Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie sluit contracten met civiele ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 25-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Contracten met civiele ziekenhuizen

25-04-2000

Staatssecretaris van Defensie Henk van Hoof sluit 25 april een overeenkomst met een aantal ziekenhuizen en een aantal medisch specialisten. Deze contracten passen binnen de medische samenwerking tussen het ministerie van Defensie en ziekenhuizen.

Contracten worden gesloten met (specialisten van) het Sint Elisabeth Ziekenhuis (Tilburg), het Medisch Centrum Leeuwarden, het Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam), het Sint Joseph Ziekenhuis (Veldhoven), het Medisch Centrum Haaglanden (Den Haag) en het Medisch Spectrum Twente (Enschede). In oktober 1999 zijn dergelijke overeenkomsten al gesloten met het Academisch Ziekenhuis Sint Radboud (Nijmegen) en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Het Nederlandse ambitieniveau van deelneming aan vredesmissies en crisisbeheersingsoperaties leidt tot een grotere behoefte aan medisch specialistisch personeel. Daarom gaat Defensie op basis van wederkerigheid een samenwerkingsrelatie aan met civiele ziekenhuizen. Dit houdt in dat op kosten van Defensie extra medisch specialistisch personeel bij de betrokken ziekenhuizen wordt aangesteld ("bovenformatief"), terwijl de relatieziekenhuizen op hun beurt eigen medisch personeel beschikbaar stellen om door Defensie te worden uitgezonden.

Defensie moet met deze constructie de beschikking krijgen over voldoende medisch specialistisch personeel om bij vredesmissies in te zetten. Defensie betaalt de kosten die met het project zijn gemoeid, in totaal zo´n 22 miljoen gulden per jaar.

Begin volgende maand zullen de eerste civiele medewerkers van de relatieziekenhuizen hun militaire opleiding krijgen aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Na militaire scholing en training is ook dit medisch specialistisch personeel inzetbaar voor missies van de Nederlandse krijgsmacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie