Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort: motto voor 2000

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ril 2000 (alle teksten)

Ken uw raadslid: Gerrit van Nieuwenhuizen, raadslid voor de VVD

Wat is uw motto voor 2000?
Durf te leven en durf te genieten van het leven en wacht niet op nog betere tijden, gecombineerd met 'doe een ander niets aan wat u zelf ook niet wilt worden aangedaan'. Juist de combinatie geeft aan dat er evenwicht nodig is om hard werken af te wisselen met plezier en bewust te leven. Met name in de politiek vind ik het belangrijk om mij te verdiepen in onderwerpen en telkens mijzelf weer te realiseren welke gevolgen dit zou hebben als het mij zou overkomen of mij zou benvloeden. Uiteraard moet ook de afweging gemaakt worden voor het algemene belang van Amersfoort. Daarom word je nog wel eens geconfronteerd met zeer moeilijke keuzes.

Welk boek heeft u voor het laatst gelezen?
Door mijn drukke werkzaamheden, de politiek en gezinsleven lukt het mij alleen om tijdens de vakanties een heerlijk boek te beginnen en uit te lezen. De boeken van John Grisham lezen heerlijk weg en nemen je telkens mee naar een andere wereld. Het laatste boek dat ik gelezen heb, was Het Testament. Een boek waarin een advocaat een vrouw moet vinden in de jungle van Zuid Amerika. Het dilemma waarvoor de vrouw staat, wordt realistisch verwoord en neemt je geheel in beslag. Dit levert stof tot nadenken hoe je je leven wilt indelen, waarbij roeping en genieten van het leven moeten worden afgewogen.
Wat vindt u Amersfoorts mooiste monument of kunstwerk? De Koppelpoort, een waterpoort gecombineerd met een toegangspoort van de stad. Zeker nu de Koppelpoort gerestaureerd is, komen de architectuur en functionaliteit nog steeds indrukwekkend over. Dan te bedenken dat eeuwen geleden, regenten met visie besloten om het vervoer van en naar de stad te stroomlijnen en bereikbaarheid en leefbaarheid optimaal af te stemmen. Wellicht kunnen wij nu ook iets van die gedurfde visie leren om de huidige problemen met handel, verkeer, bereikbaarheid en leefbaarheid ook structureel op te lossen.

Wat zou de landelijke overheid voor Amersfoort moeten doen? Doordat Amersfoort de taak op zich heeft genomen om als groeistad uit te groeien naar een stad van rond de 150.000 inwoners, vind ik het redelijk dat de overheid de ontstane 'groei- knelpunten' mede financieel ondersteunt. Met name de verkeersstructuur in Amersfoort is niet meer berekend op een stad van 150.000 inwoners in combinatie met zeer gewilde industrieterreinen en kantoorlocaties. Met de kaasschaafmethode zijn er gelukkig toch nog maatregelen genomen om de verkeersafhandeling aan te passen aan de groeiende mobiliteit. Ik denk dat wij nu in Amersfoort duidelijke keuzen moeten maken om op een paar essentile routes veranderingen door te voeren, zodat er een infrastructuur ontstaat voor een grote stad.

Wie wilt u voorstellen en waarom?
Met de groei van Amersfoort is het belangrijk om binnen de stadsgrenzen een groen gebied te houden. Dat is onder andere Hoogland-West. 'Houdt Hoogland-West groen', is een motto dat veel mensen aanspreekt. Een van de personen die niet weg is te denken uit dit gebied is één van de boegbeelden van Hoogland-West: Bertus van café 't Hoekje. Zijn persoonlijkheid, uitstraling en gastvrijheid staan voor mij symbool voor de vertrouwde landelijke omgeving. Waar de hectiek voorbij gaat en je tot rust kunt komen en genieten van de omgeving en dus van het mooie leven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie