Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorjaarsactie KCA-inzameling Amstelveen goed verlopen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen


Nieuws

Voorjaarsactie KCA-inzameling goed verlopen

De voorjaarsactie voor het ophalen van klein chemisch afval (KCA) in de wijk is afgelopen. De afgelopen weken is de chemokar door de straten van Amstelveen getrokken om onder andere verf, batterijen en resten terpetine en wasbenzine in te zamelen. In de 24 actiedagen hebben 1009 inwoners de chemokar bezocht. Zij hebben in totaal 3140 kilo afval ingezameld. Dat is gemiddeld 3,11 kilo per bezoeker. In 1999 is er in totaal 28.000 kilo klein chemisch afval opgehaald in Amstelveen.

Steeds meer inwoners van Amstelveen vinden het belangrijk om het klein chemisch afval gescheiden in te zamelen. Zij realiseren zich dat als KCA in het milieu terecht komt, het ernstige schade veroorzaakt. Een groot deel van het ingezamelde KCA wordt vervolgens gecontroleerd verwerkt in de verbrandingsoven in Amsterdam (AVI). Het andere deel wordt geheel of gedeeltelijk opnieuw gebruikt. Zo kan uit blikken met verfresten het ijzer worden teruggewonnen. Afgewerkte olie wordt verwerkt tot stookolie. Uit batterijen wordt o.a. zink, mangaan, ijzer en kwik teruggewonnen.

Uit de batterijen worden alle metalen gehaald waar weer nieuwe dingen van gemaakt worden bijvoorbeeld batterijen. Elke kilo oud metaal betekent dat er geen nieuw metaal gemaakt hoeft te worden. Dat scheelt veel energie. Op dit moment wordt 70% van de oude batterijen ingeleverd. Met de bespaarde energie kunnen 223 gezinnen een jaar lang gas gebruiken.


Voorjaarsactie gemist?
Heeft u tijdens de voorjaarsactie geen tijd gehad om de chemokar te bezoeken? U kunt KCA wegbrengen naar het KCA-depot op het afvalstation op het industrieterrein Legmeer. Het afvalstation is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Als u niet in de gelegenheid bent om het KCA zelf weg te brengen, dan kunt u het laten ophalen door de chemokar. U kunt hiervoor een afspraak maken via de Milieutelefoon, tel. 540 4362.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie