Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionellabacterie in sportcentrum Kardinge Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


Legionellabacterie in sportcentrum Kardinge
26 april 2000
Bij een routinecontrole is in een doucheleiding van sportcentrum Kardinge de legionellabacterie aangetroffen. In verband hiermee zijn alle douches tijdelijk buiten gebruik. Het sportcentrum blijft gewoon open voor het publiek. Op zo kort mogelijke termijn worden de leidingen van de douches doorgespoeld met heet water. Daarna wordt opnieuw gecontroleerd of de doucheleidingen legionella-vrij zijn, waarna deze weer gebruikt kunnen worden.
De legionellabacterie kan veteranenziekte veroorzaken. Besmetting kan alleen plaatsvinden door het inademen van minuscule waterdruppeltjes (verneveld water).
De bacterie gedijt het beste in water van 40-45 graden Celsius. In koud water en water van meer dan 55 graden komt hij niet voor. Wie met de bacterie in aanraking komt, raakt niet automatisch besmet. En ook wie wel besmet is, hoeft niet ziek te worden. Als iemand ziek wordt, kunnen de verschijnselen variëren van een lichte griep tot een longontsteking. Een legionella-infectie is met antibiotica goed te genezen, mits men er op tijd bij is.
Inwoners van de provincie Groningen die vragen hebben over de legionellabacterie, kunnen bellen naar het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD Groningen. Dit is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.30 uur, telefoon (050) 367 41 77.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie