Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagse Vestiging Universiteit Leiden naar nieuwe locatie

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Haagse Vestiging Universiteit Leiden naar Koninklijke Bibliotheek

Persbericht 33 (26-apr-2000)

In de eerste week van mei betrekt de Haagse Vestiging van de Universiteit Leiden een nieuwe locatie. Ze gaat 'samenwonen' met de KB, de nationale bibliotheek van Nederland. Deze verhuizing heeft veel voordelen, met name voor de studenten.

De KB is gelegen naast het Centraal Station van Den Haag en is derhalve per trein heel gemakkelijk bereikbaar. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid. De Haagse Vestiging krijgt binnen de KB de beschikking over verschillende collegezalen, kantoor- en vergaderruimten en een eigen studiezaal met computers. Studenten krijgen een gratis KB-pas, waarmee Nederlands grootste collectie wetenschappelijke literatuur voor hen toegankelijk wordt. Daarnaast kunnen zij van andere diensten gebruik maken, zoals het restaurant.

Opleidingen, projecten en cursussen

De Haagse Vestiging is een onderdeel van de Leidse universiteit en heeft de ambitie uit te groeien tot een centrum van wetenschap en cultuur. Zij organiseert vernieuwende universitaire opleidingen voor professionals, academische cursussen voor belangstellenden, postacademisch onderwijs voor specialisten, activiteiten voor vwo-scholieren, en creatieve advisering door Leidens meest oorspronkelijke denkers. Dit laatste gebeurt via de Ideeënfabriek.

Vorig jaar begonnen ruim zeventig studenten met de avondopleiding Rechten voor professionals. Dit najaar start de tweede lichting studenten met deze deeltijdstudie. In het afgelopen winterseizoen organiseerde de Haagse Vestiging lezingen en debatten, onder meer onder de titel `Wetenschap op ut plèn'. Voor deze lezingen en debatten bestond grote belangstelling.

Komend najaar starten diverse nieuwe onderwijsprogramma's, zoals de nieuwe avondopleiding Politieke Wetenschap, een shorttrack-cursus filosofie en een cursus juridisch Engels. Op Koninginnedag begint de zesdaagse eindexamenvoorbereidingscursus voor havo- en vwo-scholieren. Het komende schooljaar start ook weer het mentorproject voor allochtone vwo-leerlingen; student-mentoren begeleiden de leerlingen bij de keuze van een vervolgopleiding. Voor 50-plussers verzorgt de Haagse Vestiging in het najaar vier korte universitaire cursussen over uiteenlopende onderwerpen. Ten slotte verzorgt de Haagse Vestiging diverse in company trainingen voor ministeries. Het is de bedoeling in 2001 te starten met een mastersopleiding `European Integration Studies'. Deze tweejarige opleiding sluit aan op eisen voor nationale en internationale topfuncties op bestuurlijk, economisch en juridisch gebied.

KB

De Koninklijke Bibliotheek is blij met de komst van de Haagse Vestiging, omdat zij veel belang hecht aan de samenwerking met andere culturele en wetenschappelijke instellingen. De KB heeft onder meer een uitgebreide collectie op het gebied van de rechtswetenschappen. Daarnaast geeft de KB toegang tot een groot aantal geautomatiseerde gegevensbestanden op juridisch gebied, zoals de bibliografische databank SCAD, Data Juridica, OPmaat en de Nederlandse Onderzoeksdatabank. Als depothouder van materiaal van de Verenigde Naties biedt de KB de studenten en andere bezoekers ook gratis toegang tot de lopende en retrospectieve documenten en publicaties van de VN.

Het nieuwe adres van de Haagse vestiging:

Haagse Vestiging Universiteit Leiden
Prins Willem-Alexanderhof 5
Postbus 13228
2501 EE Den Haag Telefoon 070 314 01 22
Fax 070 314 06 60
E-mail (info@campusdenhaag.nl)
Web www.campusdenhaag.nl/

Meer informatie:
mw.drs. M. Heimens Visser
programmamanager marketing en ontwikkeling van de Haagse Vestiging telefoon tot en met 1 mei: 070 426 04 24 of 06 26 26 82 92.
Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst, Internationalisering, Communicatie en Studenten; Tel. 071-5273282 / Email (B.T.Hogenelst@bvdu.leidenuniv.nl) / 26 april 2000, 11:51 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie