Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABN AMRO en EIU lanceren portal voor internationale handel

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ 1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 (0)20 628 89 00
Fax. +31 (0)20 629 54 86
26 april 2000

ABN AMRO BANK EN ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT LANCEREN PORTAL VOOR INTERNATIONALE HANDEL

Gezamenlijk persbericht van ABN AMRO Bank N.V. en de Economist Intelligence Unit

Amsterdam, 26 april 2000

ABN AMRO BANK EN ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT LANCEREN PORTAL VOOR INTERNATIONALE HANDEL

ABN AMRO Bank en de Economist Intelligence Unit (EIU) kondigen de lancering aan van Maxtrad.com, een business to business Internet portal, waar bedrijven, ongeacht hun omvang, ondersteuning kunnen krijgen bij hun internationale transacties.

Met Maxtrad.com wordt op één website informatie bijeengebracht van ABN AMRO Bank, de EIU (Economist Intelligence Unit), de ICC (International Chamber of Commerce), Reuters en andere informatieleveranciers. Tot nu toe was het verzamelen van deze informatie een moeizaam en tijdrovend proces. De nieuwe site biedt voornamelijk gespecialiseerde informatie over internationale handel. Bedrijven kunnen zich kosteloos als gebruiker aanmelden.

Maxtrad.com is gestart onder een eigen naam om te benadrukken dat deze website onafhankelijke informatie en diensten van een reeks bronnen van hoge kwaliteit verstrekt. Hoewel de website is geïnitieerd en gesponsord door ABN AMRO, is ze opgezet als een forum dat moet leiden tot een onafhankelijk e-commerce handelsplatform van gelijkwaardige partners.

Met deze site speelt ABN AMRO in op de verwachting dat informatie, communicatie en technologie handelsbarrières zullen slechten en de internationale handel transparanter zullen maken. Maxtrad is bedoeld om die drempels nog verder te verlagen en tegelijkertijd de handel maximaal te bevorderen door de vorming van een 'community' van importeurs en exporteurs.

Bedrijven die de site bezoeken kunnen in drie stappen hun buitenlandse markten verkennen, hun risico's tot een minimum beperken en de uitvoering van orders regelen. Daarnaast krijgen Maxtrad-gebruikers de beschikking over een reeks handige hulpmiddelen, van rekenmachientjes voor de conversie van bedragen in vreemde valuta tot klokken voor verschillende tijdzones. Potentiële importeurs en exporteurs kunnen via Maxtrad overleggen met handelsspecialisten over de hele wereld, zich op de hoogte stellen van de laatste publicaties en ontwikkelingen in e-commerce volgen. Lou Celi, Managing Director van de Economist Intelligence Unit, Electronic Publishing toont zich verheugd over Maxtrad: "De EIU en ABN AMRO Bank vormen een perfecte combinatie, omdat beiden wereldwijd opereren. Bovendien ligt de toekomst van de EIU in elektronische publicaties. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe, innovatieve manieren om de juiste informatie te bieden aan de wereldwijde, online handelsgemeenschap. Als neutrale, onpartijdige portal voor handelsbevordering is Maxtrad een uitstekend voorbeeld van zo'n innovatieve dienst."

Jean-Paul Votron, Directeur Generaal E-commerce bij ABN AMRO, vult aan: "Maxtrad.com is een gebruikersvriendelijke portal waarmee ondernemers kansen en risico's leren onderkennen die verbonden zijn aan het zakendoen in het buitenland. Je kunt informatie opvragen over zaken zoals toezicht, afwikkeling van betalingen en handelsfinanciering. Verder kunnen gebruikers hun logistiek proces beheren, het transport van goederen volgen en praktische hulpmiddelen vinden voor bijvoorbeeld valuta conversie. Op korte termijn kunnen ondernemers ook ervaringen en praktische achtergrondinformatie met elkaar uitwisselen."


- - -

Perscontacten:

ABN AMRO Bank N.V. Drs. A.J. Massar, telefoon: (020) 3834483

Economist Intelligence Unit: L. Celi, telefoon: +1.212.554.0600

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie