Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aflossing Nederlandse SFOR-militairen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Aflossing Nederlandse SFOR-militairen

26-04-2000

Nederlandse militairen, die op dit moment deel uitmaken van de 'Stabilization Force' (SFOR 7) in Bosnië-Herzegowina, worden de komende weken afgelost. De in totaal 1000 militairen van met name 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Assen sluiten hiermee een periode van zes maanden af.

Militairen van 101 Tankbataljon en 42 Bataljon Limburgse jagers uit het Duitse Seedorf en logistieke eenheden uit Nederland nemen de wacht van hen over. De eerste nieuwe groep van 40 militairen vertrekt vandaag vanaf vliegveld Eindhoven richting Bosnië. Morgen komt een eerste groep van 152 militairen terug op vliegveld Eindhoven. De totale overname neemt ongeveer twee weken in beslag. Luitenant-kolonel C. Sleuring volgt in Bosnië luitenant-kolonel M. Bastin op als de nieuwe commandant van het gemechaniseerde bataljon.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie