Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volvo 40-serie vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

40-serie van Volvo volledig vernieuwd

(26 April 2000)

PERSBERICHT:

Nog veiliger, nog meer comfort en nog betere rij eigenschappen. De succesvolle Volvo's S40 en V40 zijn volledig vernieuwd en klaar voor de tweede fase van hun leven. Zij gaan die nieuwe fase in met het Inflatable Curtain (IC) als standaarduitrusting, net zoals de nieuwe V70 en de S80. Het motorenprogramma is bovendien uitgebreid met twee nieuwe common rail diesels.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er weinig is veranderd aan de Volvo's S40 en V40, maar niets is minder waar. Het vernieuwing was een zeer omvangrijk project, dat geruime tijd in beslag heeft genomen. De testauto's hebben ruim 2.500.000 kilometer gereden; een afstand die vergelijkbaar is met zes keer de omtrek van de aarde. De tests vonden plaats in drie verschillende werelddelen Europa, Noord-Amerika en Australië), in vijftien landen en in zeer wisselende klimaten, variërend van extreme kou (-300C) tot zinderende hitte (+450C).

"De auto's voelen nieuw aan. Ze bieden meer comfort, zijn stiller en de motoren hebben een upgrade ondergaan waardoor ze nog krachtiger zijn geworden. Het lijkt wel alsof deze Volvo's groter zijn geworden," legt projectmanager Cock Moret uit.

Veiligheid die nog verder gaat
De Volvo's S40 en V40 werden in 1995 gelanceerd en zijn sindsdien een groot succes gebleken. Hun ontwerp en kwaliteit zijn alom geprezen en op het gebied van veiligheid behoren ze tot de beste in hun klasse. Dit laatste werd in 1997 nog eens bevestigd door de EuroNCAP botsproeven. Veertien auto's van gelijke grootte werden getest en alleen de Volvo's S40 en V40 behaalden de hoge score van vier sterren. Begin dit jaar vond er opnieuw een EuroNCAP-test plaats. En weer behaalden beide Volvo-modellen een score van vier sterren.
Toch betekent dit resultaat niet dat Volvo op haar lauweren rust, als het gaat om het verbeteren van de veiligheid van haar auto's. Vorig jaar bijvoorbeeld zijn de Volvo's S40 en V40 standaard uitgerust met het revolutionaire Whiplash Protection System (WHIPS). En daar blijft het echter niet bij, gezien de introductie van het Infiatable Curtain (IC) als standaard op alle Volvo's S40 en V40. Volvo is de enige die deze airbagvariant standaard aanbiedt in dit segment. Dit opblaasbaar 'gordijn' zit verborgen in de A- tot en met de C-stijl, waardoor de voor én achterinzittenden in gelijke mate worden beschermd tegen zijwaartse aanrijdingen.

Dual Stage Airbag
Een ander nieuw veiligheidssysteem in de S40 en de V40 is de Dual Stage Airbag. Deze airbag zorgt bij een frontale botsing voor een betere bescherming van de voorinzittenden. Het grootste verschil met de standaard airbag is dat de Dual Stage Airbag de mate waarin hij zichzelf opblaast, laat afhangen van de kracht van de botsing.
De ISOFIX-voorziening is een derde nieuw veiligheidsaspect van de tweede generatie Volvo's S40 en V40. Dit gestandaardiseerde bevestigingssysteem voor kinderzitjes biedt als voordeel dat deze niet meer foutief kunnen worden bevestigd. Kinderen kunnen hierdoor nog veiliger worden vervoerd.

Twee nieuwe dieselmotoren
Op motorengebied is er eveneens belangrijk nieuws te melden. Het programma wordt uitgebreid met twee nieuwe diesels en de bestaande benzine turbomotoren worden behoorlijk gewijzigd. De twee nieuwe 1,9 liter dieselmotoren zijn voorzien van de modernste technologische snufjes, waaronder common rail. De een heeft een vermogen van 85 kW (115 pk) en een koppel van 265 Nm. De ander biedt 75 kW (102 pk) vermogen en een koppel van 215 Nm. Beide motoren hebben een brandstofverbruik van 5,4 liter per 100 kilometer.
De cilinderinhoud van het topmodel, de T4 high-pressure turbo, is vergroot van 1,9 naar 2,0 liter, terwijl het vermogen en koppel (147 kW/200 pk/300 Nm) gelijk blijven. Verder worden zowel de handgeschakelde versie als de automaat voorzien van twinscroll turbo technologie. M deze veranderingen zorgen ervoor dat de T4 nog beter reageert en een lager brandstofverbruik heeft.

De 2.0 T low-pressure turbo is ook op verschillende fronten verbeterd. Hierdoor biedt deze motor een hoger koppel, meer vermogen en een lager brandstofverbruik. Levert de huidige 2.0 T nog een vermogen van 118 kW (160 pk) en een koppel van 230 Nm, bij de nieuwe versie is dit gestegen tot 165 pk en 240 Nm. Daar komt bij dat het brandstofverbruik van de handgeschakelde versie is afgenomen van 8,7 naar 8,3 liter per honderd kilometer en bij de automaat van 9,5 naar 9,2 liter.

Nieuwe vijftraps automaat
De Volvo's S40 en V40 worden nu ook leverbaar met een nieuwe vijftraps automaat. Deze versnellingsbak biedt een aantal voordelen, zoals verbeterd comfort door preciezere overbrengingsverhoudingen en kortere afstanden tussen de versnellingen. Daardoor is ook de acceleratie verbeterd. Hard rijden gaat bovendien geruislozer, als gevolg van de vijfde versnelling.
De nieuwe automaat zorgt ook voor een lager brandstofverbruik. De vijftraps automaat is leverbaar in de 1.8-, de 2.0-, de 2.0 T en de T4-uitvoering.

Meer comfort
De gehele voorwielophanging is vernieuwd. De McPherson-steunen, het stuurhuis en de lage dwarsgeplaatste en vorkvormige wieldraagarm zijn bijvoorbeeld helemaal nieuw. In combinatie met de nieuwe afstelling zorgen deze wijzigingen ervoor dat de veren en schokdempers effectiever werken. Dit maakt de auto's comfortabeler en nog prettiger in het gebruik. Ook het rijden over een slecht wegdek is dankzij het nieuwe chassis plezieriger geworden.

"We hebben de wielbasis met 12 millimeter vergroot en de spoorbreedte aan de voorzijde met 18 millimeter. Dit betekent dat we grotere banden kunnen gebruiken waardoor het comfort nog meer toeneemt. De maat 195/55 is, afhankelijk van de motorversie, vervangen door de maat 185/65 of 195/60. Ook hebben we de achterwielophanging aangepast, waardoor de auto's beter in balans zijn," aldus Moret.

Minder geluid
De Volvo's S40 en V40 zijn ook stiller, deels het gevolg van een verbeterde motorophanging. Ook is het geluidsniveau verlaagd van zowel de motor als de wielen. Dit komt door het gebruik van een nieuwe en verbeterde geluidsisolatie tussen het motorgedeelte en het interieur van de auto en door de nieuwe voorwielophanging. De nieuwe common rail diesels en de verbeterde benzine turbomotoren zijn eveneens stiller dan hun voorgangers.

Subtiele wijzigingen in het ontwerp
Het interieur is op verschillende punten vernieuwd en straalt veel elegantie en kwaliteit uit. Het dashboard bijvoorbeeld heeft een facelift ondergaan en is daardoor nog ergonomischer en functioneler. De tunnelconsole is volledig vernieuwd en biedt vanuit ergonomisch opzicht meer comfort dan de oude. De vulling van de stoelen is verbeterd en biedt nu meer comfort. Ook zijn er twee nieuwe interieurstoffen ontwikkeld: Visby, een stof met leren afwerking op de kussens en rugleuning; en Bornholm, een exclusieve pluche stof
Aan de buitenkant zijn de voor- en achterbumpers opnieuw vormgegeven, samen met de spatborden aan de voorkant. Al met al geven deze veranderingen de auto een gespierdere uitstraling. Ook de nieuwe sierlij sten aan de zijkant, de grotere markeringslichten, de nieuwe lichtmetalen velgen, de gerestylde achterlichten en drie nieuwe carrosseriekleuren ('Peacock-groen/blauw, Atlantic-blauw en Desert Wind) maken van de Volvo's S40 en V40 een fris geheel.

"Door de jaren heen zijn de Volvo's S40 en V40 geprezen om hun ontwerp. Daarom hebben we ervoor gekozen om slechts enkele subtiele wijzigingen door te voeren om de auto's meer te laten aansluiten bij de grotere Volvo's," legt hoofddesigner Peter Horbury uit.

De vernieuwde Volvo's S40 en V40 zijn vanaf nu te koop. Ten opzichte van de bestaande S40/V40 geldt een prijsstijging van ongeveer één procent. De Volvo S40 is er vanaf Fl. 47.434,86. De Volvo V40 Fl. 49.693,66. In de zomer zullen de eerste exemplaren worden afgeleverd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...