Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop Antoine Petit aan Albron Catering definitief

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ALBRON BV

Verkoop Antoine Petit aan Albron Catering definitief
PERSBERICHT

26 APRIL 2000

Vandaag is de verkoop van Antoine Petit BV aan Albron BV afgerond. Antoine Petit is een keten van coffeecorners en cadeaushops in 50 ziekenhuizen en heeft ook enkele vestigingen in bouwmarkten. Alle ruim 500 medewerkers zullen met Antoine Petit overgaan naar Albron. Albron is de grootste zelfstandige cateringorganisatie in Nederland en ziet belangrijke doorgroeimogelijkheden in de facilitaire horeca en in de gezondheidszorg.

Antoine Petit is één van de weinige bedrijven die gespecialiseerd is in de facilitaire horeca, een verzamelnaam voor ondersteunende eet-en drinkgelegenheden in de detailhandel, de zorgsector en de recreatie. Met 50 horecashops, 45 miljoen gulden is de organisatie marktleider in het segment van ziekenhuizen. Daarnaast heeft het bedrijf drie vestigingen in Hornbach bouwmarkten.

Albron is gevestigd in De Meern en heeft na deze overname een omzet van 490 miljoen gulden in 2000 en 4.000 medewerkers die ruim 1.150 restaurants verzorgen in bedrijven, bij overheidsorganisaties, op scholen en in zorginstellingen. Met Party Productions verzorgt Albron feesten en partijen vanuit een centrale productiekeuken in Nieuwegein. Begin 1999 nam Albron de Railtender organisatie van NV Nederlandse Spoorwegen over en sindsdien verzorgt zij de trolleyservice op alle sneltreinen en Intercities.

Albron signaleert dat de grenzen tussen catering en horeca vervagen en ziet belangrijke groeimogelijkheden in de facilitaire horeca en in de gezondheidszorg. Albron wil met deze overname ook een vooraanstaande positie in deze markt gaan innemen.

Naast de facilitaire horeca is ook de maaltijdvoorziening in de gezondheidszorg een groeimarkt. Jaarlijks wordt in de zorg ruim 3 miljard gulden uitgegeven aan eten en drinken. Albron Carewell, eén van de vijf werkmaatschappijen, werkt al op ruim 100 locaties samen met ziekenhuizen en instellingen in de psychiatrie, gehandicaptenzorg en ouderenzorg.
Albron verwacht dat de activiteiten van Albron Carewell en van Antoine Petit elkaar in de toekomst zullen versterken.


Perscontact:
Albron BV: de heer Peter Visscher (030 6695504)
26 apr 00 17:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie