Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra raadsvergadering Heerenveen over grondaankopen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Heerenveen, 14 april 2000.

Extra raadsvergadering over grondaankopen.

Op 26 april zal de gemeenteraad van Heerenveen in een extra openbare vergadering een voorstel van burgemeester en wethouders behandelen om grond aan te kopen ten Noorden van de A7. Het betreft circa 50 hectare langs de A7 tussen de Mercurius en de nieuwe afslag Heerenveen-IBF. Het voorstel van B&W is een vervolg op een eerder besluit van de raad om in dat gebied ruim 50 hectare grond te kopen. Indien de raad instemt met het voorstel van het college heeft de gemeente Heerenveen de afgelopen twee weken ruim 100 hectare grond en een boerderij in het gebied gekocht.

Het college heeft gemeend slagvaardig te moeten handelen, omdat een aantal particuliere grondverwervers actief in het gebied aan de slag was. In een aantal gevallen hadden de grondeigenaren reeds verkoopovereenkomsten met potentiële kopers. Om te voorkomen dat de gemeente deze gronden later tegen een veel hogere prijs zou moeten verwerven, is besloten nu over te gaan tot aankoop.

Een en ander laat onverlet dat over de concrete planologische invulling van dit gebied pas besluiten zullen worden genomen in het kader van de ontwikkelingsschets Joure-Heerenveen en de Structuurvisie A7-zône.

[

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie