Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gesprek provincie Overijssel en agrarische jongeren

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel


Overijssel rekent op herindeling Twente per 1 januari 2001 (uit: Overijssels Overzicht van 20 april 2000)

Twee discussieavonden over toekomst Noordwest-Overijssel
Week 16

CAPTION:

Zwolle, 19 april 2000

Provincie nodigt agrarische jongeren uit voor gesprek over leefomgeving
TWEE DISCUSSIEAVONDEN OVER TOEKOMST NOORDWEST OVERIJSSEL
De provincie Overijssel organiseert op woensdag 26 april 2000 en op dinsdag 9 mei een discussieavond voor agrarische jongeren uit Noordwest Overijssel. Beide avonden beginnen om
19.45 uur in de Ploats te Blokzijl. Tijdens de discussieavond wil de provincie met de jongeren van gedachten wisselen over de planuitwerking voor het gebied. De provincie wil de agrarische jongeren hierbij actief betrekken, omdat zij de toekomst vormen voor Noordwest Overijssel.

De eerste avond staat in het teken van het in kaart brengen van de maatschappelijke ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden in Noordwest en die van invloed zijn op de agrarische sector. Ook zal er gekeken worden naar de trends van de komende jaren, hoe daar op ingespeeld kan worden en welke kansen en bedreigingen het gebied heeft.
De tweede avond wordt er dieper op de eerste verkenning ingegaan. Centraal staat dan: hoe kunnen we kansen benutten en bedreigingen ombuigen, wat moet daarvoor gebeuren, welke partijen zijn daarbij betrokken en wat kunnen we zelf doen?

De provincie hoopt op deze manier samen met de agrarische jongeren een helder beeld te krijgen van de knelpunten, mogelijkheden en oplossingen voor het gebied. Het uiteindelijke doel is om te komen tot nieuwe ideeën, projecten en maatregelen die de landbouw in Noordwest kunnen stimuleren.

Agrarische jongeren, die korter dan 2 jaar een eigen bedrijf runnen of plannen hebben om een bedrijf over te nemen, zijn van harte uitgenodigd om mee te praten en te denken over de toekomst van het gebied. Voor meer informatie over de discussieavonden en voor aanmeldingen kan men contact opnemen met de heer Menno Hulleman, telefoon 038 - 425 14 87.

Nadere informatie:
team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie