Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagse burgemeester Deetman voorgedragen als voorzitter VNG

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Burgemeester Deetman van Den Haag voorgedragen als voorzitter VNG

Het Algemeen Bestuur van de VNG draagt drs. W.J. Deetman, burgemeester van Den Haag, voor als voorzitter. De algemene ledenvergadering van de VNG, die op 7 juni 2000 in Aalsmeer wordt gehouden, zal over deze, bindende voordracht besluiten.
De heer Deetman wordt voorgedragen voor de vacature, die ontstaan is door de benoeming van de huidige VNG-voorzitter J.Franssen tot Commissaris der Koningin van de provincie Zuid-Holland. Na het afronden van zijn studie politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in 1972 werkte de heer Deetman als directeur bij de Vereniging Besturenraad voor Protestants Christelijk Onderwijs in Nederland. Hij werd in 1963 lid van de CHU, welke later opging in het CDA en was van 1974 tot 1981 lid van de gemeenteraad van Gouda. Op
16 januari 1978 werd de heer Deetman beëdigd als lid van de Tweede Kamer.
De onderwijsspecialist Deetman werd in 1981 staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen, waarna in 1982 zijn (tussentijdse) benoeming volgde tot minister van Onderwijs en Wetenschappen, tevens coördinerend minister van het Wetenschapsbeleid. Hij werd nog datzelfde jaar in een volgend kabinet minister van O en W en werd in
1986 opnieuw minister van O en W.
De heer Deetman is van september 1989 tot december 1996 voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal geweest, daarna volgde zijn benoeming tot burgemeester van Den Haag.


26 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie