Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Nd Holland gedeputeerde Bob Verburg in Japan

Datum nieuwsfeit: 26-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT donderdag 27 april 2000

Gedeputeerde Bob Verburg sluit AMPRO-reis af
Van 19 tot en met 26 april 2000 heeft drs Bob Verburg, gedeputeerde Economie, Landbouw en Europa aan de missie van de Stichting Amsterdam Promotion (AMPRO) naar Tokio deelgenomen. Zijn deelname aan deze reis was erop gericht om de gemeenten in de regio Amsterdam te steunen bij hun promotie. Diverse gemeenten maakten deel uit van de delegatie, zoals wethouder P. Krikke (Amsterdam), wethouder R. Görtemüller (Haarlemmermeer), wethouder J. Tabak (Amstelveen) en wethouder D. Sanders (Zaanstad). Behalve mw Krikke werd de AMPRO-delegatie geleid door de heer Rost Onnes, consul voor Japan en de heer T. Woltman, voorzitter van de Kamer van Koophandel Amsterdam. De delegatie bestond voorts uit deelnemers uit het bedrijfsleven.

Doel van de missie naar Tokio was om, in het jaar dat de 400-jarige betrekkingen tussen Nederland en Japan worden herdacht, het vestigingsklimaat van de regio Amsterdam in Japan onder de aandacht te brengen. Gedeputeerde Verburg heeft enkele van de bezoeken aan bedrijfsdirecties geleid.

Ook heeft hij deelgenomen aan enkele evenementen die plaatsvonden in het kader van de Holland Week: o.a. het optreden van het Nederlands Danstheater in het Saitama Theater en de sluitingsceremonie van de Holland Week waarbij kroonprins Willem-Alexander en de kroonprins en kroonprinses van Japan aanwezig waren.

Op 26 april is gedeputeerde Verburg van Tokio naar de Prefecture Niigata doorgereisd om daar tot 2 mei 2000 de Noord-Hollandse handelsmissie te leiden. Tijdens zijn bezoek aan Niigata zal hij een ontmoeting hebben met de heer Hirayama, gouverneur van de Prefecture Niigata.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie