Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Massachusetts lokt veel toeristen in voorjaar en zomer 2000

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Massachusetts lokt veel vakantiegangers met allerlei activiteiten in voorjaar en zomer 2000 - Het seizoen start in april

April 2000 * * * Massachusetts is voor vakantiegangers ook in het jaar
2000 weer een aantrekkelijk reisdoel vooral in het voorjaar en de zomer. In deze periode zijn er een groot aantal activiteiten naar ieders smaak.

Enerzijds kent deze deelstaat in het noordoosten van de V.S. met de hoofdstad Boston een levendig en enthousiast citylife met shopping en straatcafe's. Anderzijds kan de stad terecht trots zijn op een rijk cultureel aanbod zoals gerenommeerde musea, een excellent theaterleven, muziekuitvoeringen van het allerhoogste niveau met het Boston Symphony Orchestra. Genoemd moeten ook worden de sportieve events met de zo welbekende clubs als de Red Sox of Bruins.

De lijst van bijzondere zomermanifestaties 2000 in Boston is lang: Op
17 april 2000 trok de stad met de beroemde Marathon van Boston de aandacht van de hele wereld, toen weer ongeveer 11.000 lopers om de eerste plaats streden op het ruim 42 km lange traject van Hopkinton naar het centrum van Boston.

Eveneens zal in april het openluchtseizoen 2000 op de populaire Faneuil Hall Marketplace/Quincy Market geopend worden. Vanaf dat moment speelt een groot deel van het leven zich weer buiten af. Op 20 mei vindt in Boston een vliegerfestival plaats en van 26-29 mei trekt de historische Faneuil Hall de aandacht met een gevarieerd straatmuzikantenfestival. Daaromheen kun je genieten van de schmink- en goochelkunst en de activiteiten van ballonartisten.

Na het Boston Globe Jazz Festival van 18 tot 25 juni organiseert het harborfeest van 28 juni tot 4 juli met meer dan 160 manifestaties voor extra vertier in de metropool. Op de traditionele onafhankelijkheidsdag geeft het Boston Pops een publiek concert in de Hatch Shell Concertschelp aan de Esplanade van de Charles River. Het concert wordt aansluitend bekroond met een gigantisch vuurwerk boven de stad.

In de week van 11 tot 16 juli 2000 herleeft in de hoofdstad van Massachusetts weer de tijd van de grote zeilschepen in Sail Boston
2000. De USS Constitution, het oudste en nog zeewaardige oorlogsschip van de US Navy met als thuishaven Boston zal de parade van meer dan
100 zeilschepen aanvoeren. Deze parade zal op 11 juli in de historische haven van Boston worden gehouden en zal de grootste zijn, die ooit in de US was te zien en is daarmee ook het belangrijkste millennium event van de stad. In deze festiviteitenweek zullen ook nog scheepsbezichtigingen, vuurwerk, muziekfestivals, culturele manifestaties, gala-events en sportwedstrijden plaatsvinden.
Bij de herdenking van 225 jaar Amerikaanse Revolutie kwamen de twee typisch kleine stadjes Concord en Lexington van 13 tot 17 april 2000 met parades en een groot aantal activiteiten in het middelpunt van de belangstelling te staan. Bij gelegenheid van Patriot's Day-weekend (15-17 april) waren er in Boston meer dan 1600 medewerkers voor een reenactment van het begin van de revolutie verwacht. Feestelijk werden toen de beroemde middernachtelijke rit van Paul Revere en de slag van de Lexington Green in 1775 herdacht.

Op het verrukkelijke kleine eiland Nantucket in de Atlantische Oceaan voor de kust van Massachusetts trekt het kleurrijke narcissenfeest van
28-30 april vele bezoekers aan en verdrijft ook met heldere kleuren de laatste gedachten aan het grijze jaargetijde. En ook het door de media bekend geworden zustereiland Martha's Vineyard treft naar alle vermogen voorbereidingen voor een heerlijke zomer met veel plezier op het strand en ook voor kleine en grote events van allerlei aard. Bijzonder populair zijn de jaarlijks terugkerende zeer bekende Edgartown Regatta. (13-15 juli) op Martha's Vineyard en op Nantucket het wine festival (18-21 mei) en de sandcastle and sculpture day op 12 augustus - een wedstrijd om het mooiste zandkasteel op de Jetties Beach op Nantucket!

Hier en op alle kusten van Massachusetts kun je een fantastische zomer aan het strand beleven. En dat bij temperaturen, die een vergelijking met meer zuidelijk gelegen streken gemakkelijk kunnen doorstaan: in juli en augustus zijn in Massachusetts namelijk zomerse waarden tot boven de 40 graden Celsius geen uitzondering. Daarbij heeft de koele Atlantische Oceaan een weldadig effect. Overal aan de kusten van Massachusetts zijn zowel druk bezochte stranden zoals in de buurt van het levendige stadje Provincetown of het exclusieve Chatham als ook voor pure ontspanning veel rustige, afgelegen stranden zoals bijvoorbeeld langs de Old King's Highway. Zoals genoemde eilanden is het schiereiland Cape Cod sedert de vorige eeuwwisseling een bijzonder populaire top spot voor een exclusieve zomervakantie, maar ook de kust ten noorden en ten zuiden van Boston biedt de allerbeste voorwaarden. Voor een buitengewoon evenement trekt op Cape Cod de Figawi-race-zeil-regatta tussen Hyannis en Nantucket van 27-29 mei talrijke bezoekers. De voormalige walvismetropool New Bedford nodigt uit van 7-9 juli voor het Whaling City Festival. En het kustplaatsje Gloucester in North of Boston viert op 19 en 20 augustus het jaarlijkse Waterfront Festival.

Van overal langs de kust kunnen vakantiegangers met moderne plezierboten op walviswaarnemingstocht gaan, want de in de nabijheid gelegen zandbank Stellwagen is voor de boeiende zachte reuzen van de zee tussen april en november een favoriet gebied. Zo'n uitstapje is altijd een bijzondere highlight op een vakantie in Massachusetts.

Een andere welkome afwisseling - juist misschien wel gedurende de zomervakantie - is een bezoek aan verschillende historische museumdorpen, die in april hun deuren weer openen. Het historisch belangrijkste museum is de zogeheten Plimoth Plantation, een levend museum, waar zeer goed opgeleide toneelspelers,de bezoeker op een reis in de tijd naar 1627 meenemen. Zij handelen vanuit het oogpunt van die historisch aanwijsbare Pilgrimfathers uit het verre Europa en laten zien, hoe zij in de Nieuwe Wereld voet aan de grond kregen. In de haven van Plymouth is de origineelgetrouwe kopie van de Mayflower te zien.

Andere niet minder interessante museumdorpen zijn de Old Sturbridge Village, dat het land- en stadsleven van de inwoners van Nieuw Engeland anno 1830 laat zien. Hancock Shaker Village in de Berkshire Hills grijpt terug op het leven van de Shaker sekte en Salem laat een authentiek gereconstrueerd vissersdorp uit de 17e eeuw zien: 1630 Pioneer Village.
Nergens word je hier geconfronteerd met een stoffige en langdradige geschiedenis, maar met een perfect geënsceneerd dagelijks leven!
Wanneer de voorkeur in de zomer eerder uitgaat naar de bergen, dan is voor hen het idyllische berglandschap van de Bershires in het Westen van Massachusetts precies het juiste. Hier kun je genieten van de heerlijke zomervakantie met wandelingen en rondleidingen door de zeer groots opgetrokken landgoederen van de superrijke industriemagnaten uit het begin van de 20e eeuw. Dit is goed te combineren met een bezoek aan muziek- en theatervoorstellingen van bijzondere klasse. Het meest beroemde muziekfestival van de Berkshires heet Tanglewood en is van juli tot september het zomerverblijf van het Boston Symphony Orchestra. Daarvoor worden elk jaar gerenommeerde gastorkesten en kunstenaars uit de hele wereld uitgenodigd. In de wereld van de dans is het internationale Jacob's Pillow Dance Festival voor iedereen een begrip.

Dit festival wordt dit jaar gehouden van 21 juni tot 27 augustus en dat nu al voor de 68e keer. Het Williamstown Theatre beschikt vanuit de theaterwereld gezien over een internationale reputatie en brengt altijd weer bekende sterren van het doek op het toneel.

Aan sportieve activiteiten is op veel plaatsen in allerlei vormen deel te nemen: of het nu gaat om golfen, tennissen, paardrijden, watersport beoefenen, vissen in kristalheldere meren of op zee, fietsen, wandelen of kanovaren - alles is mogelijk.

En als versterkend middel biedt de Nieuwengelse keuken culinaire delicatessen met versgevangen zeekreeft, oesters en allerlei mosselen, smaakvolle ahornsiroop en fris smakende cranberries. Er zijn over het geheel genomen veel goede restaurants met een moderne Amerikaanse en internationale keuken.

Bij overnachtingen hebben de vakantiegangers een grote keuze uit goedkope motels, privé Bed & Breakfast-pensions en hotels tot zeer dure hotels en bijzondere gelegenheden uit de vijfsterren categorie.

Er zijn dus eerst in het voorjaar en de zomer van allerlei dingen te beleven in Massachusetts, voordat de herfst met veel sfeer in een onbeschrijflijke kleurenpracht van de Indian Summer weer zijn intrede doet in het hart van Nieuw Engeland.

Meer informatie:

Massachusetts Tourism Boston

10 Park Plaza, Suite 4510
Boston, MA 02116

Tel. 001-617 973 8500
Fax 001-617 973 8555

Press OFFICE

Gerrie Willemsen, Public Relations Massachusetts Bakkerskampstraat 16, NL - 7084 AH Breedenbroek tel. 0315-655576, fax 0315-655577
E-mail : (gwillemsen@aol.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...