Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Massachusetts lokt veel toeristen in voorjaar en zomer 2000

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Massachusetts lokt veel vakantiegangers met allerlei activiteiten in voorjaar en zomer 2000 - Het seizoen start in april

April 2000 * * * Massachusetts is voor vakantiegangers ook in het jaar
2000 weer een aantrekkelijk reisdoel vooral in het voorjaar en de zomer. In deze periode zijn er een groot aantal activiteiten naar ieders smaak.

Enerzijds kent deze deelstaat in het noordoosten van de V.S. met de hoofdstad Boston een levendig en enthousiast citylife met shopping en straatcafe's. Anderzijds kan de stad terecht trots zijn op een rijk cultureel aanbod zoals gerenommeerde musea, een excellent theaterleven, muziekuitvoeringen van het allerhoogste niveau met het Boston Symphony Orchestra. Genoemd moeten ook worden de sportieve events met de zo welbekende clubs als de Red Sox of Bruins.

De lijst van bijzondere zomermanifestaties 2000 in Boston is lang: Op
17 april 2000 trok de stad met de beroemde Marathon van Boston de aandacht van de hele wereld, toen weer ongeveer 11.000 lopers om de eerste plaats streden op het ruim 42 km lange traject van Hopkinton naar het centrum van Boston.

Eveneens zal in april het openluchtseizoen 2000 op de populaire Faneuil Hall Marketplace/Quincy Market geopend worden. Vanaf dat moment speelt een groot deel van het leven zich weer buiten af. Op 20 mei vindt in Boston een vliegerfestival plaats en van 26-29 mei trekt de historische Faneuil Hall de aandacht met een gevarieerd straatmuzikantenfestival. Daaromheen kun je genieten van de schmink- en goochelkunst en de activiteiten van ballonartisten.

Na het Boston Globe Jazz Festival van 18 tot 25 juni organiseert het harborfeest van 28 juni tot 4 juli met meer dan 160 manifestaties voor extra vertier in de metropool. Op de traditionele onafhankelijkheidsdag geeft het Boston Pops een publiek concert in de Hatch Shell Concertschelp aan de Esplanade van de Charles River. Het concert wordt aansluitend bekroond met een gigantisch vuurwerk boven de stad.

In de week van 11 tot 16 juli 2000 herleeft in de hoofdstad van Massachusetts weer de tijd van de grote zeilschepen in Sail Boston
2000. De USS Constitution, het oudste en nog zeewaardige oorlogsschip van de US Navy met als thuishaven Boston zal de parade van meer dan
100 zeilschepen aanvoeren. Deze parade zal op 11 juli in de historische haven van Boston worden gehouden en zal de grootste zijn, die ooit in de US was te zien en is daarmee ook het belangrijkste millennium event van de stad. In deze festiviteitenweek zullen ook nog scheepsbezichtigingen, vuurwerk, muziekfestivals, culturele manifestaties, gala-events en sportwedstrijden plaatsvinden.
Bij de herdenking van 225 jaar Amerikaanse Revolutie kwamen de twee typisch kleine stadjes Concord en Lexington van 13 tot 17 april 2000 met parades en een groot aantal activiteiten in het middelpunt van de belangstelling te staan. Bij gelegenheid van Patriot's Day-weekend (15-17 april) waren er in Boston meer dan 1600 medewerkers voor een reenactment van het begin van de revolutie verwacht. Feestelijk werden toen de beroemde middernachtelijke rit van Paul Revere en de slag van de Lexington Green in 1775 herdacht.

Op het verrukkelijke kleine eiland Nantucket in de Atlantische Oceaan voor de kust van Massachusetts trekt het kleurrijke narcissenfeest van
28-30 april vele bezoekers aan en verdrijft ook met heldere kleuren de laatste gedachten aan het grijze jaargetijde. En ook het door de media bekend geworden zustereiland Martha's Vineyard treft naar alle vermogen voorbereidingen voor een heerlijke zomer met veel plezier op het strand en ook voor kleine en grote events van allerlei aard. Bijzonder populair zijn de jaarlijks terugkerende zeer bekende Edgartown Regatta. (13-15 juli) op Martha's Vineyard en op Nantucket het wine festival (18-21 mei) en de sandcastle and sculpture day op 12 augustus - een wedstrijd om het mooiste zandkasteel op de Jetties Beach op Nantucket!

Hier en op alle kusten van Massachusetts kun je een fantastische zomer aan het strand beleven. En dat bij temperaturen, die een vergelijking met meer zuidelijk gelegen streken gemakkelijk kunnen doorstaan: in juli en augustus zijn in Massachusetts namelijk zomerse waarden tot boven de 40 graden Celsius geen uitzondering. Daarbij heeft de koele Atlantische Oceaan een weldadig effect. Overal aan de kusten van Massachusetts zijn zowel druk bezochte stranden zoals in de buurt van het levendige stadje Provincetown of het exclusieve Chatham als ook voor pure ontspanning veel rustige, afgelegen stranden zoals bijvoorbeeld langs de Old King's Highway. Zoals genoemde eilanden is het schiereiland Cape Cod sedert de vorige eeuwwisseling een bijzonder populaire top spot voor een exclusieve zomervakantie, maar ook de kust ten noorden en ten zuiden van Boston biedt de allerbeste voorwaarden. Voor een buitengewoon evenement trekt op Cape Cod de Figawi-race-zeil-regatta tussen Hyannis en Nantucket van 27-29 mei talrijke bezoekers. De voormalige walvismetropool New Bedford nodigt uit van 7-9 juli voor het Whaling City Festival. En het kustplaatsje Gloucester in North of Boston viert op 19 en 20 augustus het jaarlijkse Waterfront Festival.

Van overal langs de kust kunnen vakantiegangers met moderne plezierboten op walviswaarnemingstocht gaan, want de in de nabijheid gelegen zandbank Stellwagen is voor de boeiende zachte reuzen van de zee tussen april en november een favoriet gebied. Zo'n uitstapje is altijd een bijzondere highlight op een vakantie in Massachusetts.

Een andere welkome afwisseling - juist misschien wel gedurende de zomervakantie - is een bezoek aan verschillende historische museumdorpen, die in april hun deuren weer openen. Het historisch belangrijkste museum is de zogeheten Plimoth Plantation, een levend museum, waar zeer goed opgeleide toneelspelers,de bezoeker op een reis in de tijd naar 1627 meenemen. Zij handelen vanuit het oogpunt van die historisch aanwijsbare Pilgrimfathers uit het verre Europa en laten zien, hoe zij in de Nieuwe Wereld voet aan de grond kregen. In de haven van Plymouth is de origineelgetrouwe kopie van de Mayflower te zien.

Andere niet minder interessante museumdorpen zijn de Old Sturbridge Village, dat het land- en stadsleven van de inwoners van Nieuw Engeland anno 1830 laat zien. Hancock Shaker Village in de Berkshire Hills grijpt terug op het leven van de Shaker sekte en Salem laat een authentiek gereconstrueerd vissersdorp uit de 17e eeuw zien: 1630 Pioneer Village.
Nergens word je hier geconfronteerd met een stoffige en langdradige geschiedenis, maar met een perfect geënsceneerd dagelijks leven!
Wanneer de voorkeur in de zomer eerder uitgaat naar de bergen, dan is voor hen het idyllische berglandschap van de Bershires in het Westen van Massachusetts precies het juiste. Hier kun je genieten van de heerlijke zomervakantie met wandelingen en rondleidingen door de zeer groots opgetrokken landgoederen van de superrijke industriemagnaten uit het begin van de 20e eeuw. Dit is goed te combineren met een bezoek aan muziek- en theatervoorstellingen van bijzondere klasse. Het meest beroemde muziekfestival van de Berkshires heet Tanglewood en is van juli tot september het zomerverblijf van het Boston Symphony Orchestra. Daarvoor worden elk jaar gerenommeerde gastorkesten en kunstenaars uit de hele wereld uitgenodigd. In de wereld van de dans is het internationale Jacob's Pillow Dance Festival voor iedereen een begrip.

Dit festival wordt dit jaar gehouden van 21 juni tot 27 augustus en dat nu al voor de 68e keer. Het Williamstown Theatre beschikt vanuit de theaterwereld gezien over een internationale reputatie en brengt altijd weer bekende sterren van het doek op het toneel.

Aan sportieve activiteiten is op veel plaatsen in allerlei vormen deel te nemen: of het nu gaat om golfen, tennissen, paardrijden, watersport beoefenen, vissen in kristalheldere meren of op zee, fietsen, wandelen of kanovaren - alles is mogelijk.

En als versterkend middel biedt de Nieuwengelse keuken culinaire delicatessen met versgevangen zeekreeft, oesters en allerlei mosselen, smaakvolle ahornsiroop en fris smakende cranberries. Er zijn over het geheel genomen veel goede restaurants met een moderne Amerikaanse en internationale keuken.

Bij overnachtingen hebben de vakantiegangers een grote keuze uit goedkope motels, privé Bed & Breakfast-pensions en hotels tot zeer dure hotels en bijzondere gelegenheden uit de vijfsterren categorie.

Er zijn dus eerst in het voorjaar en de zomer van allerlei dingen te beleven in Massachusetts, voordat de herfst met veel sfeer in een onbeschrijflijke kleurenpracht van de Indian Summer weer zijn intrede doet in het hart van Nieuw Engeland.

Meer informatie:

Massachusetts Tourism Boston

10 Park Plaza, Suite 4510
Boston, MA 02116

Tel. 001-617 973 8500
Fax 001-617 973 8555

Press OFFICE

Gerrie Willemsen, Public Relations Massachusetts Bakkerskampstraat 16, NL - 7084 AH Breedenbroek tel. 0315-655576, fax 0315-655577
E-mail : (gwillemsen@aol.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie