Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinetsstandpunt op het RVZ-advies 'Ethiek met beleid'

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Kabinetsstandpunt op het RVZ-advies Ethiek met beleid

De laatste decennia heeft de Nederlandse gezondheidszorg een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt, die ook van invloed zijn geweest op de medische ethiek. In de eerste plaats hebben medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen geleid tot een enorme vooruitgang in de preventie en behandeling van aandoeningen. De moderne geneeskunde heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde levensduur is toegenomen en dat de kwaliteit van leven voor velen is verbeterd. In de tweede plaats hebben veranderende maatschappelijke opvattingen over de positie van de patiënt geleid tot een wettelijke verankering van de arts-patiëntrelatie. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie