Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 27-04-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten alle districten

Donbderdag 27 april 2000

Appingedam: Vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 31-jarige vrouw uit Appingedam is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Cornelis Albertsstraat in Appingedam. De vrouw reed op de fiets met haar 3-jarige dochter achterop in de richting van de Fivelkade. Op de kruising met Bolwerk werd zij aangereden door de bestuurder van een bromfiets en kwam daarbij te vallen. De vrouw liep letsel op aan een arm en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De bestuurder van de rode damesbromfiets, een ongeveer 60-jarige man, reed na het ongeval door een verdween over het bruggetje naar de Molenstraat. De politie is op zoek naar de bromfietser en vraagt getuigen van het ongeval zich te melden.
Woltersum: Man en vrouw aangehouden na diefstal Na diefstal van een tegelsnijder bij een woning aan de Hoofdweg in Woltersum heeft de politie in Groningen gistermiddag een 39-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden uit de Stad aangehouden. De diefstal van de tegelsnijder werd door een getuige gezien die het kenteken van de auto waar de man de vrouw in wegreden doorgaf aan de politie. De auto werd later met de beide verdachten aangetroffen op de Stoepemaheerd in Groningen. Ze hadden de tegelsnijder inmiddels verkocht in een café in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Bij de aanhouding werd bij de mannelijke verdachte een gebruikershoeveelheid heroïne aangetroffen. Dat is in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De tegelsnijder is niet meer teruggevonden.

Bedum: Mannen aangehouden na diefstal
In de Grootestraat in Bedum heeft de politie gistermiddag twee mannen in de leeftijd van 40 en 46 jaar, beiden uit voormalig Joegoslavië aangehouden wegens diefstal. De mannen werden in een supermarkt aan de Noordwolderweg betrapt toen zij een winkelkar met levensmiddelen met een waarde van ruim 700 gulden wilden stelen. Ze probeerden de winkelwagen met inhoud via de ingangspoortjes naar buiten te rijden. Toen ze daarbij werden gezien lieten ze de spullen achter en verdwenen in een auto met een Duits kenteken. Ze werden later met die auto in de Grootestraat gesignaleerd en aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam: Man gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Bocht Oosterdiep in Veendam is gisteravond een 49-jarige man uit Wildervank gewond geraakt. De man reed op de fiets in de richting van de Kerkstraat en botste om onduidelijke reden tegen de zijkant van een passerende auto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Veendam. Hij kwam te vallen en liep borstletsel op. De man is opgenomen in een ziekenhuis.
Hoogezand en Sappemeer: Bestuurders onder invloed De politie heeft gistermiddag in de Middenstraat in Sappemeer een 41-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.4 promille alcohol uit. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Een 53-jarige man is vannacht, ook wegens rijden onder invloed, aangehouden op de Ruimtevaartlaan in Hoogezand. Bij hem werd bij de ademanalyse 1 promille gemeten. Ook deze verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Zoutkamp: Fietsster gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Panserweg in Zoutkamp is gistermiddag een 68-jarige vrouw uit Drachten gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets in de richting van Zoutkamp en stak vanaf de Strandweg de kruising met de Panserweg over. Ze aarzelde bij het oversteken maar reed tenslotte toch door. Een autobus, bestuurd door een 26-jarige man uit de gemeente Zuidhorn, was haar toen al zo dicht genaderd dat hij niet meer kon stoppen. De vrouw werd door de bus aangereden en kwam te vallen. Ze is met borst, heup- en inwendig letsel opgenomen in een ziekenhuis.

Doezum: Vrachtauto beschadigd
De vrachtauto van een 52-jarige man uit Surhuizum is gistermiddag zwaar beschadigd bij een aanrijding met een graafmachine aan de Kaleweg in Doezum. De vrachtwagen passeerde de machine, die bediend werd door een 29-jarige man uit Grijpskerk. Die had de giek van de graafmachine in een zodanige stand gezet dat een aantal personenautos konden passeren. Bij het weer in de werkstand zetten van de giek draaide de machinist met de achterkant van de machine tegen de zijkant van vrachtwagen aan. Die liep daarbij aanzienlijke schade op. De graafmachine liep slechts lichte schade op.

Veendam: Gewonde bij ongeval
Een 43-jarige automobilist uit Bellingwolde is gistermorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg S10 tussen Veendam en de Pekelas. De man haalde met zijn auto een langzaam rijdende viskraam in maar bij het invoegen na de inhaalmanoeuvre had hij niet genoeg ruimte. In een poging een botsing met de viskar te voorkomen week de man te ver naar links uit en botste tegen een boom. Hij liep been- en nekletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Zijn auto moest worden weggesleept.
Wehe den Hoorn: Meisje gewond bij verkeersongeval Een 13-jarig meisje uit Eenrum is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Mernaweg in Wehe den Hoorn. Het meisje botste met de fiets tegen een haar tegemoetkomende autobus, bestuurd door een 51-jarige man uit de gemeente De Marne, toen in een wegversmalling aan de linkerkant van een vluchtheuvel langsreed, terwijl het fietspad rechts langs de vluchtheuvel loopt. Ze liep bij de aanrijding hoofdletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling.

Marum/Leek: Snelkraken
Bij fotozaken aan de De Dam in Leek en De Wending in Marum zijn vannacht snelkraken gepleegd. In Leek werd de pui van de fotowinkel geramd met een kort daarvoor in Marum gestolen auto. De onbekende daders wisten de winkel wel open te breken maar niet door te dringen tot de verkoopruimte. Ze namen niets mee. Iets later werd de achterpui van de winkel in Marum geramd. Daar wisten de daders wel bij de verkoopvoorraad te komen. Ook hier gebruikten ze een in Marum gestolen auto om de pui te rammen. Met een nog onbekende aantal fototoestellen en videorecorders gingen de daders er in een derde, eveneens in Marum gestolen auto vandoor. Beide winkelpanden raakten zwaar beschadigd. Ook de voor de inbraak gebruikte autos liepen zware schade op. De politie stelt een onderzoek in naar de snelkraken.
Groningen/Haren

Bromfietser gewond
Op de Grote Beerstraat raakte woensdagochtend een 42-jarige man uit Groningen gewond, nadat hij door een taxi was aangereden. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan de taxichauffeur en belandde tegen het wegdek. Hierbij liep het slachtoffer zichtbaar letsel aan pols en benen op. Hij moest naar een ziekenhuis worden gebracht, waar hij werd opgenomen.

Negen en dertig vast voor urineren
Een 35-jarige man uit Groningen moest afgelopen nacht het urineren tegen een muur bekopen met een nog lange gevangenisstraf. De man werd op heterdaad betrapt op de Vismarkt. Nadat hij een proces verbaal had gekregen van passerende agenten bleek dat de verdachte nog straf tegoed had. Hij moest nog 39 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij werd ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.
Vals rijbewijs
Een 23-jarige man uit Groningen trachtte woensdag bij een bank aan de Nieuwe Ebbingestraat een rekening te openen met een vals rijbewijs. De man legitimeerde zich bij de bank met het papier. Medewerkers kregen het vermoeden dat het rijbewijs vervalst was en waarschuwden de politie. Nadat de man was aangehouden bleek dat het rijbewijs van diefstal afkomstig was en in Den Haag was gestolen. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. Hij kon geen verklaring geven hoe hij aan het bewijs was gekomen.

Maaltijdbezorger beroofd
Een 17-jarige maaltijdbezorger uit de stad werd woensdagavond op de Parelstraat beroofd van zijn geld. Nadat de jongen zijn maaltijd had afgeleverd werd hij opgewacht door een man. Deze bedreigde het slachtoffer en eiste zijn geld. De jongen gaf de verdachte zijn portemonnee met ruim honderd gulden, waarna de verdachte verdween.
Ruit vernield
Een 23-jarige man uit Groningen vernielde afgelopen nacht een ruit van een feestartikelenwinkel in de Folkingestraat. Getuigen zagen de man vervolgens vluchten en waarschuwden de politie. Na een kleine zoektocht in de omgeving werd de verdachte gesignaleerd in de Nieuwstad en aangehouden De man is ingesloten.

Golf van inbraken
Afgelopen nacht werd bij verschillende winkels in de kom van Haren getracht in te breken. Een getuige zag dat een ongeveer 25-jarige man met een breekijzer de deur van een bakkerszaak aan het Raadhuisplein trachtte te openen. Toen de man zich betrapt wist vluchtte hij te voet. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op. Wel bleek dat bij drie winkels in De Brinken en drie winkels op de Rijksstraatweg eveneens was ingebroken. De sloten van de toegangsdeuren bleken overal vernield. Niet bekend is of er uit de verschillende winkels goederen zijn weggenomen.
Poging winkelkraak
Afgelopen nacht werd ook ingebroken in een kledingzaak aan de Tussen beide Markten. Een grote etalageruit werd met een straattegel ingegooid. Buiten de winkel trof de politie een etalagepop aan. Het personage bleek onder het bloed te zitten. In de omgeving van de winkel werden meerdere kledingstukken van de pop teruggevonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...