Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgarantie voor werknemers Oceanco Shipyard in Dreumel

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Woensdag 26 april 2000

Werkgarantie voor werknemers Oceanco Shipyard in Dreumel

Voor de zestig werknemers van de in problemen geraakte scheepswerf Oceanco Shipyard in Dreumel heeft CNV Metaal en elektro voor de komende twee jaar een werkgelegenheidsgarantie uit het vuur gesleept.

De betrokken werknemers krijgen ander werk aangeboden bij Oceanco Shipyard in Alblasserdam met behoud van salaris en overige arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd krijgen de werknemers een reiskostenregeling, waarin een deel van de (aanzienlijk langere) reistijd als w3erktijd wordt beschouwd en dus wordt betaald. Mochten werknemers desondanks de arbeidsovereenkomst willen opzeggen, dan hoeven zei de tot dan toe verstrekte tegemoetkoming in de studiekosten niet terug te betalen.Voorts heeft CNV Metaal en elektro afgesproken dat werknemers die in december van dit en volgend jaar nog in dienst zijn een premie van driehonderd gulden netto krijgen.Oceanco Shipyard in Dreumel is in de problemen geraakt door het uitblijven van orders. De werf is gespecialiseerd in het maken van luxe jachten.

Nadere inlichtingen:

Gert Jan den Besten (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026 - 495 53 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie