Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


Milieuvriendelijke onkruidbestrijding in de hele stad

U bent ze misschien al tegengekomen: een borstelmachine die stofwolken veroorzaakt en waar een veegwagentje achteraan rijdt. Het is de milieuvriendelijke manier waarmee de gemeente vanaf begin mei het onkruid op verhardingen in de hele stad te lijf gaat. Voorbij is de tijd dat de gemeente met gif het onkruid bestreed. Voortaan gaat drie keer per jaar, tussen april en oktober, de borstelwagen door de stad om ongewenst gras en onkruid op straten en stoepen weg te halen.

De mechanische methode is niet nieuw voor Amersfoort. Al jaren wordt in park Schothorst, de stadsplantsoenen, Nieuwland en langs de kades het gebruik van gif vermeden. Door borstelen en branden werd de natuur op deze plekken gespaard, maar het ongewenste onkruid weggehaald. Wel nieuw is dat de gemeente heeft besloten om in de hele stad deze milieuvriendelijke methode toe te passen.

Eerst onkruid dan borstelen
De gemeente haalt het onkruid op verhardingen weg omdat een schone straat beter oogt en een schone stoep minder gevaar oplevert voor struikelen en uitglijden. Tot nu toe werd het onkruid preventief bestreden. Er werd gespoten voordat er ook maar één grassprietje tussen de stoeptegels zichtbaar was. Het vergif (Durion) dat hiervoor werd gebruikt, staat inmiddels op de lijst van verboden chemische middelen. De stalen borstels van de borstelmachine kunnen het onkruid pas los borstelen als het zichtbaar aanwezig is. U zult dus meer onkruid op straat zien, zeker als het een vochtige en warme zomer wordt waardoor het onkruid sneller groeit. Voor vragen over mechanische onkruidbestrijding kunt u terecht bij Bart de Maar op telefoonnummer (033) 469 49 58.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie