Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: foutencultuur in sociale context organisaties

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam
Titel Putting errors to good use: error management culture in organizations

Datum donderdag 27-04-2000
Tijd 15:00 uur

Promovendus mw. C. van Dyck

Promotor prof. dr. M. Frese

De promovenda beschrijft de rol van foutencultuur in de sociale context van organisaties en koppelt de foutencultuur aan de prestatie van de organisatie. Een beschrijving van de fatale Mount Everest beklimming van twee expedities in 1996 biedt aanknopingspunten voor de theorie over fouten. Door middel van een managementspel, waarin teams uit verschillende organisaties strijden om de beste bedrijfsresultaten van een fictief bedrijf, toonde Van Dyck aan dat fouten zich op groeps- en organisatieniveau manifesteren. Uit studies onder middelgrote commerciële organisaties bleek een verband te bestaan tussen de wil om fouten te beheersen en de prestatie van de organisatie.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Gratis

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie