Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeelandbrug komende nachten beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland


Komende nachten is Zeelandbrug beschikbaar

De aangekondigde stremmingen van de Zeelandbrug voor de komende twee nachten - van donderdag 27 op vrijdag 28 april en van vrijdag 28 op zaterdag 29 april - gaan niet door.
De werkzaamheden zijn de afgelopen nacht namelijk zo vlot verlopen dat de stremmingen de komende twee nachten niet nodig zijn.
De eerstvolgende stremming is nu voorzien in de nachten van dinsdag 9 op woensdag 10 mei en van woensdag 10 op donderdag 11 mei. De tweede nacht staat als reserve, want bij gunstige weersomstandigheden en een vlot verloop van het werk, zal maar één nacht nodig zijn. De stremmingen, die verband houden met de reconstructie van de Zeelandbrug, duren steeds van middernacht tot vijf uur in de ochtend.

Het werk aan de brug is 1 april begonnen en tot 1 november kunnen fietsers er geen gebruik van maken. Wel rijdt voor hen in de ochtend- en middaguren een speciale, gratis fietsbus tussen De Val bij Zierikzee en De Tol bij Colijnsplaat. Fietsers zelf worden met het reguliere openbaar vervoer - drie strippen - de brug overgezet. Voor automobilisten geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur; het inhaalverbod dat al op de brug was ingesteld, blijft van kracht.
Van 18 september tot en met 9 oktober is de Zeelandbrug voor alle verkeer gesloten. Dan wordt verwezen naar de weg over de stormvloedkering in de Oosterschelde.

27 april 2000, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 31/2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie