Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VDO Dayton-mobiele systemen voorbereid op routeplanning

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

april 2000

Op tijd en ontspannen aankomen op uw bestemming

Alle VDO Dayton-mobiele multimediasystemen nu voorbereid op dynamische routeplanning met TMC

Onvoorspelbare verkeerssituaties zoals omleidingen, wegwerkzaamheden en files houden u niet langer op, dankzij de innovatieve TMC-functie (Traffic Message Channel) van de mobiele multimediasystemen van VDO Dayton. Dit is het eerste merk dat deze technologie heeft verwerkt in al haar systemen. Daarmee komt u voortaan ontspannen en op tijd aan op uw bestemming.

Altijd optimaal geïnformeerd
TMC ontwikkelt zich in toenemende mate tot een pan-Europese service. Het geniet een groeiende populariteit bij de automobilist en wordt beschouwd als de 'service van de toekomst'. TMC zet verkeersinformatie om in korte RDS-boodschappen. Deze informatie wordt normaal gesproken alleen doorgegeven door radiostations. Daar wordt het verwerkt en op vaste tijden voorgelezen, gewoonlijk om het uur of om het half uur. Dikwijls komen deze aankondigingen te laat, of hoort u ze pas nadat de verkeersproblemen zijn afgenomen. TMC verzamelt al deze verkeersberichten en codeert ze. Zonder enige vertraging worden de signalen, kosteloos en onhoorbaar verstuurd naar de auto. Op deze manier staat de informatie continu ter beschikking en dat betekent niet meer wachten op de verkeersbulletins. Het resultaat: u bent altijd optimaal geïnformeerd!

TMC is momenteel beschikbaar in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Italië. In de nabije toekomst volgen België en het Verenigd Koninkrijk.

Gedetailleerde informatie
De VDO Dayton-multimediasystemen - mits verbonden met de MT 5000 'Dynamic Navigation Receiver'- filteren de binnenkomende TMC-verkeersinformatie op mededelingen die relevant zijn voor de geplande route. De systemen geven gedetailleerde informatie over de positie, lengte en het type verkeersopstopping. Wanneer de wegenkaart op het scherm staat, ziet de bestuurder waar en in welke rijrichting het verkeersprobleem zich bevindt. Het soort probleem, zoals een blokkering van de weg, wegwerkzaamheden, een ongeluk of file, wordt aangeduid met verschillende, duidelijke symbolen en via gesproken boodschappen. Via een speciale functie in het menu kan tevens een complete lijst worden opgeroepen van alle uitgezonden verkeersinformatie. Wanneer de laatste afslag voor de file nadert, wijst het systeem hierop door een gesproken boodschap. Bovendien geeft het automatisch een alternatieve route aan. Aan de automobilist de keuze om het alternatief te volgen of liever op de oorspronkelijke route te blijven.

Modulaire opbouw
Door de modulaire opbouw van haar mobiele multimediasystemen is VDO Dayton de enige leverancier die in alle segmenten autonavigatie met dynamische routeplanning biedt. Zoals bijvoorbeeld de MS 3000, het los leverbare multimediasysteem met monochroomscherm en de MS 4000 navigatieradio met geïntegreerde TMC-ontvanger. De MS 4000 kan naar keuze worden uitgerust met een DAB-receiver. Andere voorbeelden zijn de MS 5000 en de MS 6000, allebei state-of-the-art multimediasystemen die voorzien zijn van hoge resolutie kleurenschermen. Alle systemen kunnen optioneel TMC-data verwerken.

VDO Dayton is het nieuwe merk voor auto-infotainmentsector. Het staat voor autonavigatie, telematica, en communicatie (kortweg mobiele multimedia) én voor hoogwaardige car-audio.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie