Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Continuum Group Limited investeert 5 miljoen euro in Bibit

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Continuum Group Limited investeert 5 miljoen euro in Bibit

Bunnik, 28 april 2000 - De Europese investeringsmaatschappij Continuum Group Limited investeert 5 miljoen euro in Bibit, specialist in het verzorgen van betalingen over Internet. Continuum richt zich geheel op investeringen in Europese Internet-bedrijven. Bibit zal de investering aanwenden voor productontwikkeling en voor de verdere Europese expansie.
Joost Schuijf, mede-oprichter en CEO van Bibit: "We zijn nu in het stadium dat Bibit zich in de praktijk bewezen heeft. Inmiddels hebben meer dan 350 Internet-handelsbedrijven ons product in gebruik. We willen nu snel uitbreiden in Europa en voor onze klanten aanvullende producten en diensten ontwikkelen. De investering en de expertise van Continuum helpen ons om dit te bereiken."

Als redenen voor de investering in Bibit noemt Continuum de marktpotentie, het goed gekwalificeerde management en de sterke merkbekendheid van het bedrijf. Jörg Mohaupt, managing director en mede-oprichter van Continuum: "We zijn met Bibit als partner zeer ingenomen en we denken dat het bedrijf met zijn ervaren managementteam, de services en de klantgerichtheid een uitstekende uitgangspositie heeft om uit te groeien tot de toonaangevende e-commerce Application Service Provider in Europa."

Bibit wil in 2000 de activiteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verder uitbouwen. Bibit verwacht dit jaar een omzet te behalen van 2,3 miljoen euro. In 2001 wil Bibit uitgroeien tot marktleider in Europa met een marktaandeel van meer dan 15 procent. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op het grote belang van lokale betaalmethoden in Europa en dat Bibit hier, als een onafhankelijk van, maar samen met de banken opererende organisatie, complete oplossingen en services voor kan bieden.

Over Continuum
Continuum Group Limited is een investeringsmaatschappij die gericht is op het investeren in Internet- infrastructuurbedrijven in Europa. Continuum is opgericht door Jean François Astier, voormalig hoofd van de European Leveraged Finance group van Lehman Brothers en Jörg Mohaupt, voormalig executive director van de telecommunicatiegroep van Morgan Stanley, en de ervaren ondernemers J. Christopher Burch en Robert Burch. Continuum heeft een adviesraad die bestaat uit professionals uit de Europese Internet- en telecommunicatiewereld die bedrijven uit het investeringsportfolio kunnen voorzien van operationele, strategische en marketingexpertise. Continuum combineert haar ervaren management team, de actieve adviesraad en bedrijven uit het portfolio tot een 'Gobal Network'. Dit netwerk maakt Continuum tot een bijzondere partner voor sterk groeiende bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Internet in Europa. Continuums Global Network is aanwezig in elke belangrijk Europees land en omvat een breed scala aan elkaar aanvullende Internet- en telecommunicatie-industrieën.
Over Bibit Billing Services B.V.
Bibit Billing Services B.V. (Bibit) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen en facturering over het Internet. De Bibit Payment Service ondersteunt bijna dertig verschillende betalingswijzen via Internet voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het nieuwe SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is actief in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken onder meer De Telegraaf, Free Record Shop, Hot-Orange.com en VNU gebruik van haar diensten. Verder werkt Bibit samen met CCV ten behoeve van Nederlandse Internet handelsbedrijven met een Nederlandse doelgroep.

Voor meer informatie:
Contactpersoon Bibit Billing Services B.V.: Robert Weaver, telefoon: 030 -
656 56 65,
e-mail (robert.weaver@bibit.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) B.V.,
Contactpersoon Robert de Moll, telefoon: 023 - 562 82 08, e-mail (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie