Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst Genootschap Informatica met IT'ers en vormgevers

Datum nieuwsfeit: 27-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Genootschap voor Informatica

IT"ers ontmoeten de vormgevers Hoe gaan onze informatiesystemen er toekomstig uitzien....

Deze activiteit, georganiseerd door Afdeling Informatiesystemen vindt plaats op : Do 27-04-2000 19:00 tot 21:15

Beschrijving

Tot nu toe doen we het praktisch allemaal zelf. We maken de functionele specificaties, we bepalen de technische specificaties, inclusief de GUI, en we bouwen de toepassing. 'Als het maar de Windows-standaard is', is een veel gehoorde uitspraak uit de engineering-hoek. De ICT-wereld verandert, maar veranderen onze gebruikers/afnemers niet even snel of nog sneller. Steeds meer bedrijven zijn of gaan op Internet en willen daar uiteraard geen 'Windows-look', maar hun eigen logo"s, huisstijl, etc. Door wie worden deze vormgegeven? Juist door de designers uit de wereld van de marketing en communicatie. Wat zeker voor de Externe-Web-Wereld (Internet) geldt, geldt nu of straks ook voor de Interne-Web-Wereld (Intranet), waarin de huidige client-server en andere interne toepassingen van een bedrijf elkaar ontmoeten.
Hoe gaan onze toekomstige ICT-toepassingen eruit zien en wat kunnen we leren van de vormgevers. Sterker nog: bepalen de vormgevers straks en nu al niet het uiterlijk van de ICT-toepassingen die wij als ICT"ers bouwen.
Dat roept allerlei interessante vragen op:
- Wat zijn de denkbeelden van de designers?
- Hoe zien de toekomstige applicaties er volgens hen uit? - Hoe pakken we zoiets aan?
- Moeten we niet een stuk van ons werkterrein uithanden geven aan specialisten of heel nauw gaan samenwerken?

In deze sessie ontmoeten we twee bedrijven, 2Organize.com en Lost Boys (o.a bekend van de Big Brother -site) die beiden zeer innoverend bezig zijn op dit gebied. Vormgeven met oog op de toekomst en het gebruik van nieuw(st)e technieken zijn daarbij uitgangspunten. Daar kunnen we als ICT"er wat van op steken.

Deze bijeenkomst mag je als NGI"er dus ook niet missen en we rekenen als afdeling dan ook op een record opkomst

Noot: In het onderwijs wordt ook al gewerkt aan deze combinatie, zo is er aan de Haagse Hogeschool een opleiding 'Vormgeving en Ontwerp van Interactie' (VIA) die studenten opleidt op deze 'combinatie'.

Programma
19.00 - 19.05 - korte inleiding Cees van Diest
19.05 - 19.55 - 'Libelle' 2Organize.com
19.55 - 20.10 - pauze
20.10 - 21.00 - 'Anne Frank' Lost Boys
21.00 - 21.05 - afsluiting Cees van Diest
21.05 - 21.30 - napraten
Meer informatie over deze activiteit kunt u verkrijgen bij Cees van DiestKosten:
Entree is gratis voor leden AIS en studenten (met collegekaart); NGI-leden betalen fl. 10.- en zijn dan direct lid van de Afdeling IS voor de
Rest van 2000.
Overige bezoekers betalen fl. 50.-
Betaling aan de zaal;
aanmelding via het NGI Bureau, bij voorkeur per e-mail: (info.ngi@ngi.nl).
Faxen kan ook: 030 2844511; telefoon: 030 2844510 Let Op! In verband met de strenge beveilingseisen van de locatie is het essentieel dat u zich uiterlijk dinsdag 25 april 2000 vóór 16:00 hebt aangemeld. 'Connection1 is gevestigd in een van de grootste rekencentra van Nederland waar zeer privacygevoelige gegevens worden verwerkt tot informatie.'
Lokatie
Connection1, Fauststraat 1, Apeldoorn, tel.: 055-5778202
Routebeschrijving
Connection1 is als volgt te bereiken :

Eigen vervoer

Vanaf A1 Amersfoort/Den Haag
Afslag 18: Kootwijk/Harderwijk - Einde afrit, richting Apeldoorn/Harderwijk (N302) - Rotonde rechts, Amersfoortseweg (N344), richting Apeldoorn Eerste verkeerslicht (Paleis het Loo) links - Zwolseweg (ring N344) -Tweede verkeerslicht rechts, Hertenlaan -Zesde verkeerslicht links - Fauststraat.

Vanaf A50 Arnhem/Deventer/Zwolle
Afslag 25, richting Apeldoorn-Noord - Einde afrit rechts, richting Apeldoorn - Tweede verkeerslicht links, Laan van Zevenhuizen - Eerste verkeerslicht links - Fauststraat.

Openbaar vervoer
Vanaf NS-station Apeldoorn, buslijn 8,9 of 12. - Uitstappen bij halte Sleutelbloemstraat.
- Of vanaf het NS-station Apeldoorn de lijndienst naar Zwolle, lijn 95, of 294. - U stapt dan uit bij halte Fauststraat. - Treintaxi: telefoon (055) 541 45 15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie