Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie Belgie: Dioxinecrisis en schadevergoeding

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

28/04/2000

PERSBERICHT

Dioxinecrisis en schadevergoeding

Schadevergoeding voor landbouwbedrijven getroffen door de dioxinecrisis : limietdatum voor toezenden bijkomende gegevens bij de reeds ingediende dossiers.

De Minister van Landbouw en Middenstand deelt mee dat 28.785 steunaanvragen van landbouwbedrijven werden ingediend bij het Enig Loket Dioxine.
Momenteel verwerkt de Dienst Schadevergoeding dioxine deze dossiers. De gegevens van de dossiers worden in een eerste fase gecodeerd, en aan alle aanvragers wordt een ontvangstmelding gestuurd met mededeling van hun dossiernummer. Deze eerste fase zal tegen eind april afgerond zijn. Aanvragers die vóór 1 april 2000 een dossier hebben ingediend kunnen ten laatste hun ontvangsmelding verwachten tegen 8 mei 2000.
De aanvragers, die vóór 1 april 2000 een dossier hebben ingediend bij het Enig Loket Dioxine, kunnen nog tot ten laatste 22 mei 2000 aanvullende informatie in verband met hun dossier toezenden aan de Dienst Schadevergoeding dioxine, WTC III, 12 verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel. Het vermelden van het toegewezen dossiernummer (zie ontvangstmelding) is noodzakelijk. Na deze datum zal er geen rekening meer gehouden worden met de ingestuurde bijkomende gegevens.
In geval de Administratie bijkomende informatie of documenten opvraagt moeten de antwoorden binnen de 14 kalenderdagen na het verzoek de Dienst Schadevergoeding dioxine bereiken. Deze werkwijze zal de Dienst schadevergoeding toelaten om optimaal de duizenden dossiers op een redelijke termijn af te handelen en tot vlugge uitbetaling over te gaan.

Naargelang de afhandeling van de dossiers (in volgorde van dossiernummer en volledigheid) zullen in de komende maanden de voorstellen tot schadevergoeding verstuurd worden. De aanvragers hebben dan 1 maand tijd om hun akkoord aan de Dienst Schadevergoeding dioxine mee te delen. In geval betrokkene niet akkoord gaat moet een gemotiveerd bezwaarschrift ingediend worden.
De eerste voorstellen tot schadevergoeding zullen binnenkort verstuurd worden. In bijlage zal per sector een detail van de berekening toegevoegd worden, evenals een toelichting bij deze berekening met opgave van de algemene principes. Indien betrokkenen vooralsnog vragen hebben aangaande de berekeningswijze, kunnen ze contact opnemen met de landbouworganisaties, die op de hoogte gebracht werden van de werkwijze.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie