Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling: Eurogoals - Europees voetbal in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT maart 2000

EUROGOALS

Europees voetbal in Rotterdam

Nog even en heel Nederland is weer in de ban van Europees voetbal. Het Historisch Museum Rotterdam haakt in op deze voetbalgekte met de tentoonstelling Eurogoals - Europees voetbal in Rotterdam. Van 28 april tot en met 27 augustus 2000 worden in museum De Dubbelde Palmboom de hoogtepunten getoond van de wedstrijden die de Rotterdamse clubs Sparta en Feijenoord en het Nederlands Elftal in Rotterdam gespeeld hebben voor Europese toernooien.

Sparta, Feijenoord en het Nederlands Elftal

Met Eurogoals beleven we de Europese voetbalwedstrijden opnieuw. De expositie begint met de plek waar die wedstrijden hebben plaatsgevonden: De Kuip. Dit stadion was het decor van de successen van Sparta, de eerste Nederlandse club die deelnam aan het Europacuptoernooi, Feijenoord, de eerste winnaar van de Europacup en het Nederlands Elftal dat dit jaar het Europees kampioenschap moet winnen. In de dugout beleven we de wedstrijden mee in gezelschap van Michels en Happel. Op de computer kunnen we zelf de ideale coach spelen.

Herinneringen en actualiteit

Met de vele (actie)foto's en bijzondere voetbalspullen van verzamelaars halen we mooie, onthutsende en spannende voetbalherinneringen op. De wedstrijden van Euro2000 die zojuist zijn gespeeld, kunnen worden teruggekeken op een videoscherm.

Eurogoals - Europees voetbal in Rotterdam kent veel goals, veel voetbalsterren en veel sfeer; een prima warming-up voor het toernooi dat in juni begint!

tentoonstelling : Eurogoals - Europees Voetbal in Rotterdam datum : 28 april tot en met 27 augustus 2000
lokatie : De Dubbelde Palmboom, Voorhaven 12 3024 RM Rotterdam-Delfshaven bereikbaarheid : tram lijn 4, metro halte Delfshaven openingstijden : di t/m vr 10.00 - 17.00 uur; za-, zo- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie