Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Moeizaam herstel van unieke veengebieden

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


Moeizaam herstel van unieke veengebieden

De laagveengebieden van Noordwest Europa herbergen een grote diversiteit aan plantensoorten, maar worden ernstig in hun bestaan bedreigd. Gedurende de laatste decennia zijn bijna al deze natte graslanden zwaar verstoord of zelfs compleet verdwenen als gevolg van intensief landgebruik of technische veranderingen ter verhoging van de agrarische productie. Met haar promotieonderzoek levert biologe drs. Iris van Duren een bijdrage aan een succesvol herstel van verstoorde laagveengebieden en hun karakteristieke plantengemeenschappen. Zij verrichtte experimenten om beter inzicht te krijgen in de relatieve beschikbaarheid van voedingsstoffen (stikstof, fosfaat en kalium) in relatie met ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie