Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes Noordwijkers koninklijk onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

ZES NOORDWIJKERS KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN

Vrijdag 28 april aanstaande worden, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin, de koninklijke onderscheidingen toegekend. Voor het jaar 2000 worden zes inwoners uit Noordwijk tijdens deze Algemene Gelegenheid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Burgemeester J.W. van der Sluijs zal om 10.30 uur in de nieuwe raadszaal in het gemeentehuis te Noordwijk aan vijf Noordwijkers de onderscheidingen uitreiken.

Elders reikt minister Zalm van Financiën een koninklijke onderscheiding uit aan een Noordwijker die op bancair gebied zijn sporen heeft verdiend.

De heer Korbee benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

De heer Korbee (geboren op 10 juni 1940 te Noordwijk) is sinds 1971 onafgebroken verdienstelijk geweest op verschillende terreinen (onder meer ruimtelijke ordening, sport, politiek, ondernemingsverenigingen). Hij wist voetbalvereniging Noordwijk te laten uitgroeien tot een succesvolle hoofdklasser. Daarnaast heeft hij zich ingezet om de ondernemersbelangen in Noordwijk te bundelen.

Benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau:

De heer C. Barnhoorn
(geboren op 7 november 1934 te Noordwijk).

De heer Barnhoorn is sinds 1961 verdienstelijk geweest op verschillende terreinen, waaronder de Nederlandse sigarenwinkelierorganisatie (NSO), sport en kerk.

Mevrouw G.H. van den Berg-Noordijke
(geboren op 26 februari 1943 te Sint Maartensdijk)
Mevrouw van den Berg heeft een 40-tal jaren de Unicef-organisatie in Noordwijk gedragen. Zij heeft talrijke initiatieven ondernomen om Unicef onder de aandacht van het publiek te krijgen.

Ook heeft zij vanuit Unicef bijgedragen aan initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, die door de gezamenlijke Noordwijkse organisaties, gericht op de derde wereld, zijn ondernomen.

De heer C.A. Glasbergen
(geboren op 22 maart 1943 te Leiden)

De heer Glasbergen heeft langdurige bestuursfuncties vervuld bij de Biljartclub ´t Wachtje (35 jaar) en de Leidse Biljartbond (30 jaar). Daarnaast is hij gedurende 12 jaar secretaris van de Leidse Aquarium en Terrariumvereniging "De Natuurvriend".

De heer A.J.M. Koek
(geboren op 12 juli 1942 te Roelofarendsveen)

De heer Koek heeft zich langdurig (bestuurlijk) verdienstelijk gemaakt voor de Personeelsvereniging Marinebedrijven Oegstgeest, Volleybalvereniging NOVO te Noordwijk, de Noordwijkse Zwem- en Poloclub, de raad van beheer van het Bollebad, de afdeling Tennis van de Noordwijkse IJsclub en de Sportraad Noordwijk.

Minister Zalm van financiën zal de onderscheiding uitreiken aan de heer drs. H. Heemskerk
.

De heer Heemskerk (geboren 13 april 1943 te Noordwijkerhout) wordt benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau

De heer Heemskerk heeft vanuit zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van F. van Landschot Bankiers N.V. en zijn nevenfuncties belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van economie en werkgelegenheid op nationaal niveau. Door zijn inzet en visie heeft van Lanschot Bankiers een bijzondere plaats in het bancaire landschap verworven. Bovendien hebben zijn internationale verdiensten wezenlijk bijgedragen tot de behartiging van de Nederlandse belangen in het buitenland.

Noordwijk, 27 april 2000

ys

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie