Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principe akkoord cao vleessector

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Informatie: VOOR DE PERS

CNV Vlees en vis is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Vrijdag 28 april 2000

Principe akkoord cao vleessector

CNV Vlees en vis heeft een principe akkoord bereikt in de onderhandelingen voor de cao vleessector. Werknemers krijgen 3,75 procent loonsverhoging. Per 1 juni aanstaande krijgen werknemers een loonsverhoging van 3 procent, per 1 januari 2001 nog eens 0,75 procent. Per 1 januari krijgen werknemers éénmalig een uitkering van 1 procent.

Volgens CNV Vlees en vis onderhandelaar Jan Gijsen is het resultaat een principe akkoord waardig: "Na hele ingewikkelde onderhandelingen, waarbij de inleenproblematiek een grote claim legde op het onderhandelingsproces is het op zich goed een resultaat."Dit jaar zal er verder gestudeerd worden om de inleenproblematiek grondig aan te pakken. Werkgever en werknemers zijn overeengekomen dat ten behoeve van een betere regulering van de inleenarbeid er in de volgende cao een erkenningsregeling uitgewerkt zal worden samen met een bijzondere toeslag voor vakkrachten. De vut blijft nog een jaar doorgaan, de premie wordt verhoogd van 3,6 naar 3,8 procent. Dit jaar start een studie naar de invoering van prepensioen. Daarnaast worden de cao-teksten gemoderniseerd, er wordt een scholingsparagraaf opgenomen waarin is geregeld dat werkgevers verplicht zijn om scholing aan te bieden in een scholingsplan. Vervolgens is afgesproken dat er een studie zal plaatsvinden naar een functieclassificatiesysteem, die voor
1 januari 2001 klaar moet zijn.
Nadere inlichtingen:

Jan Gijsen
030 - 6348212

Siward Swart
0529 - 454545

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie