Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Postduiven vliegen vriendschapsrace in Japan

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (bureau@npo.nl)
Contactpersoon: C. van Schaijk

Postduiven vliegen vriendschapsrace in Japan

28 april 2000
Van 19 t/m 24 april vond in Japan de Holland Week plaats, een feestweek in het teken van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. Om deze langdurige en unieke vriendschapsband nog eens te benadrukken is door de Japanse Postduivenbond en de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie een speciale wedvlucht georganiseerd.

In augustus 1999 zijn 290 Nederlandse duiven naar Japan verzonden om daar samen met Japanse duiven te vliegen om de Queen's Cup. Na aankomst in Tokyo zijn de Nederlandse duiven ondergebracht in verschillende hokken van Japanse liefhebbers, verspreid over heel Japan. Tijdens de openingsplechtigheid van de Holland Week op 19 april jl. werden de Nederlandse en Japanse duiven in Usuki gelost. Er werd in drie categorieën gevlogen. De race verliep succesvol en inmiddels heeft de Japanse Bond bekend gemaakt welke drie Nederlandse duiven het snelst terugkeerden naar hun ‘adoptiehok'.

De snelste Nederlandse duiven:
Vitesse: 99NL1861203 van H.D. Kooistra, Pingjum
Midfond: 99NL1650619 van A. Ruitenberg, Zwolle
Fond: 99NL1634183 van B.J. Werink, Emmeloord

De Nederlandse postduiven zullen binnenkort in Japan per opbod worden verkocht. De helft van de opbrengst is bestemd voor de Nederlandse Kankerbestrijding/ Koningin Wilhelminafonds. De andere helft gaat naar een goed doel in Japan.

N.P.O.
Landjuweel 38
3905 ph Veenendaal

Telefoon: 0318-559700


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie