Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie SP Jongeren tegen ordemaatregelen Koninginnedag Leiden

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

Rood vóór Oranje!

ROOD, jongeren in de SP, gaat vrijdagochtend om 8.00 uur actie voeren tegen de volstrekt overdreven veiligheidsmaatregelen op Koninginnedag. Het gemeentebestuur van Leiden heeft namelijk besloten de hele Pieterswijk in de binnenstad af te sluiten voor burgers (bobo's zijn uiteraard van harte welkom). Maar zonder volk geen volksfeest!

Daarom gaat ROOD de stadhuis-bobo's een koekje van eigen deeg geven door het stadhuis af te sluiten (gewone burgers zijn uiteraard van harte welkom). Bobo's krijgen bij aankomst een rode kaart waarmee ze het stadhuis wel in maar niet uit mogen. Zo zitten de hoge heren veilig opgesloten in hun ivoren toren en kan de koningin samen met het volk een gezellig feestje bouwen. Burgers krijgen een witte kaart en mogen gaan en staan waar ze willen, zoals het hoort.

ROOD wil met deze actie, waar bovendien een reusachtige rode kaart aan de burgemeester wordt aangeboden en een heuse geboeide koningin te zien zal zijn, protesteren tegen het absurde beleid van het college van B&W. In andere steden kan Koninginnedag ook normaal gevierd worden, dus waarom niet in Leiden? ROOD heeft natuurlijk de nodige twijfels bij het ondemocratisch instituur dat koningshuis heet, maar aangezien de koningin er nu eenmaal is moeten we van Koninginnedag een groot volksfeest maken. Eerste Kamerlid en Leidenaar Driek van Vugt: 'Maar van de Leidse Pieterswijk geen 'Spergebied' en geef het volk z'n koningin!'

Informatie: Driek van Vugt: 071-5314336 / 06-53149477 Bastiaan Hokke: 071- 5133613 / 06-20558389

28 apr 00 08:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie