Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240

Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp

Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326

Afkomstig van: Yvette Verboon

Datum: 28 april 2000

·
Onder invloed

Noordwijkerhout
Iets na 02:00 uur heeft de politie vrijdagmorgen 28 april een 30-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man werd op de Victoriberg gecontroleerd op alcoholgebruik. Daarbij werd een alcoholgehalte van 605 microgram; 1,40 promille, gemeten. De Noordwijker heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Justitie zal over teruggave beslissen.
Onder invloed

Lisse
vrijdag 28 april heeft de politie in de Kanaalstraat in Lisse een 25-jarige man uit Lisse aangehouden. De man reed tegen de rijrichting de Kanaalstraat; éénrichtingsverkeer, in. Toen de automobilist werd staande gehouden is meteen een ademtest afgenomen. De Lissenaar had een gehalte van 545 microgram; 1,20 promille. Er is proces-verbaal opgemaakt; de man moet voorkomen.
Ruzie in het verkeer

Katwijk
Een 27-jarige man uit Katwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man reed donderdag 27 april rond 17:15 uur met de auto vanaf de Boulevard de Te Brittenstraat in. Uit tegenovergestelde richting kwam juist een andere auto. Er was geen ruimte om elkaar te passeren en dus zou één van tweeen naar achteren moeten. De aangever verwachtte dat dit de ander zou zijn, maar de bestuurder van de andere auto, dacht hetzelfde. De man stapte zijn auto uit en trok het portier van de Katwijker open en gaf en een paar schoppen tegen het been. De agressieve automobilist is uiteindelijk toch achteruit gegaan, Met het kenteken zal de identiteit van de bestuurder achterhaald worden.
Verkeersongeval

Zoeterwoude-Rijndijk
Op de Burgemeester Smeetsweg zijn donderdag 27 april een fietser en een brommerrijder met elkaar in botsing gekomen. Om iets over 08:00 uur reed een 44-jarige man uit Zoeterwoude-Dorp vanuit de richting van de Industrieweg met de fiets over het fietspad. Uit tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige bromfietser uit Boskoop. Doordat de fietser niet helemaal rechts fietste, probeerde de Boskoper een aanrijding te voorkomen door dan maar links langs de fietser te gaan. Dat liep uit op een nagenoeg frontale botsing tussen de twee. De man uit Zoeterwoude liep letsel op in zijn gezicht en is door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd. De bromfietser bezeerde zijn been en zal zich onder behandeling van de huisarts stellen.
Aanhoudingen

Leiden
Na de melding donderdag 27 april 13:10 uur, dat drie jongens zich verdacht gedroegen bij de Chopinflat, ging de politie poolshoopte nemen. Bij aankomst renden twee jongens ervandoor, een derde; een 21-jarige jongen uit Leiden, werd meteen aangehouden. De andere twee zijn achternagerend en korte tijd later alsnog aangehouden. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Voorschoten en een 16-jarige jongen uit Leiden. Op de galerij waar de jongens liepen werd geen inbraak geconstateerd. Tegenover de politie ontkenden de jongens van plan te zijn in te breken. Na verhoor hebben de jongens het politiebureau verlaten.
Onder invloed

Waddinxveen
De politie hield donderdagmorgen rond 07.30 uur op het Noordeinde een 56-jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp aan die te diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijgedrag had de aandacht van de agenten getrokken. Een ademtest aan het bureau kwam tot een promillage van 2.35.
Berovers van geldpinster en dronken man door politie opgepakt

Alphen a/d Rijn Een 23-jarige Alphense die bij een bank aan de Herenhof geld uit een pinautomaat had getrokken werd daarvan direct weer beroofd door twee jongemannen die er in een auto vandoor gingen. Het feit speelde zich vrijdagnacht 28 april rond 00.30 uur af. De direct geallarmeerde politie wist na een zoekactie in de loop van de nacht een 28-jarige Alphenaar en een 34-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats nabij de woning van de Alphenaar aan te houden als verdacht van deze beroving. De Alphenaar wordt er ook van verdacht in dezelfde nacht rond 00.53 uur een 42-jarige dronken Alphenaar nabij de kruising Lupinesingel met de Pres. Kennedylaan te hebben beroofd van zijn portemonne. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Onbekende automobilist richt enorme schade aan aan verkeersregelkast

Alphen a/d Rijn De politie is nog steeds op zoek naar een automobilist die in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 maart een verkeerslichtregelkast aanreed en daarmee een enorme schade aanrichtte. Het incident gebeurde op de kruising Herenweg met de Eisenhowerlaan met de Zegerbaan en de Ridderbuurt. De politie trof die nacht een totaal vernielde kast aan met daarbij auto-onderdelen. Na onderzoek blijkt dat deze onderdelen afkomstig moeten zijn van een witte auto, type Ford Escort RS of XR3I van het model 86-90. De schade moet aan de rechterachterzijde zijn. Om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen heeft de politie enige tijd het verkeer met de hand geregeld. De schade aan de installatie beloopt voor de gemeente in de fl. 100.000,--. De politie vraagt mensen die iets bij kunnen dragen die tot de oplossing van dit incident, zich bij de politie aan de Oudshoorseweg te melden.

Roodrunner-verkeerscontrole's

Gouda/Waarder
De politie heeft in het kader van het project Roodrunner tussen 29 maart en 27 april gecontroleerd met vaste snelheids- en roodlichtcamera's op de Molendijk in Waarder en op het Bolwerk en de Rotterdamseweg in Gouda. In Waarder reed 1 procent van de passerende automobilisten sneller dan 50 km/u (724 bekeuringen). De hoogst gemeten snelheid was 97km/u. Op het Bolwerk in Gouda vielen 40 verbalen voor te hard rijden en 113 voor rijden door rood licht. Drie automobilisten lapten beide voorschriften aan hun laars. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 km/u, terwijl ook hier 50 km/u het maximum is. Langs de Rotterdamse weg kregen van de 67612 passerende automobilisten er 70 een bekeuring voor negeren van het rode verkeerslicht. Zevenentwintig van hen reden sneller dan 50 km/u en negen reden te snel door rood licht.
Wanneer u vragen hebt over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de persdienst van Bureau Communicatie Yvette Verboon (071) 54 59 801.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie