Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie GroenFront tegen NS-voorlichtster

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 28-4-2000

GroenFront! TAART NS voorlichter

Vanochtend om 9.30u hebben twee activisten van de antikapitalistische milieubeweging GroenFront! de voorlichtster van de Projectgroep Betuweroute, Marina Hart-Nibbrich, twee taarten in het gezicht gedrukt. Dit naar aanleiding van de rechtszaak tegen tien GroenFront!-activisten die vanmiddag va. 14.00u plaatsvindt in Dordrecht, waarbij Justitie drie maanden gevangenisstraf zal eisen. Gisteravond demonstreerden al zo'n 250 mensen tegen repressie en criminalisering van geweldloze activisten naar aanleiding van het nieuwe justititebeleid en toepassing van de 'hooliganswetten' op geweldloze activisten. GroenFront! had echter aangekondigd bij elke rechtszaak ook een actie tegen de Betuwelijn te doen.

"Hart Nibbrich en haar collega-voorlichters hebben een van de meest lullige banen die er bestaan: het goedpraten van iets volkomen nutteloos. De Betuwelijn is voor ons een symbool voor doelloze groei waar de bevolking geen baat van heeft, alleen de upperclass van Nederland Distributieland. Ondanks dat alle cijfers erop wijzen dat die lijn geen milieuvoordeel heeft, wil men het prestigeproject toch doorzetten. Dat toont hoe pseudodemocratisch de kapitalistische samenleving daadwerkelijk is," aldus de taarters Simon Lach en Ruud Ooms.

"Wij willen met onze acties een niet-hierarchisch en ecologisch gedachtengoed naar voren schuiven. Ook als de Betuwelijn wordt afgeblazen, blijven de scheve maatschappelijke verhoudingen die dit soort plannen produceren bestaan, fundamentele verandering is dus nodig.
Overigens is de mogelijkde doodsslag voor de Betuwelijn nog steeds geheim: een rapport van de Rekenkamer wordt al vier maanden achtergehouden door Verkeer en Waterstaat. Hierin zouden cijfers uit eerdere rapporten van RIVM, TNO en CE bevestigd worden."
BEELDEN zijn te verkrijgen bij Huib Schoonhoven, 06 23509074. BEELDEN van de demonstratie zijn verkrijgbaar bij Gerbrand Oudenaarden, 06 53151921.

De RECHTSZAAK vindt plaats va. 14.00u, Steegoversloot 36 in Dordrecht.

Voor MEER INFORMATIE kunt u bellen met 030 2870711.

INTERNET www.antenna.nl/nvda/groenfront

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie