Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Michael Schumacher stapt over in een Fiat Seicento

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Michael Schumacher stapt over in een Fiat Seicento

(28 April 2000)

PERSBERICHT:

In de nieuwste televisie commercial van Fiat - vanaf de tweede helft van april op de buis te zien - is een wel heel opvallende hoofdrol weggelegd voor Formule 1 coureur Michael Schumacher. Die uiteindelijk besluit zijn Ferrari F1 racewagen toch maar in te ruilen voor zo'n handige Fiat Seicento. Na een enerverende rit door het centrum van Rome, wel te verstaan. En dat levert met de gevleugelde Grand Prix bolide en pakweg achthonderd pk achter het gaspedaal uiteraard heel bijzondere beelden op.

Het verhaal begint met de Formule 1 wagen die zich met de grootste moeite door het verkeer rond het befaamde Romeinse Colosseum heen worstelt. Waarbij het de oplettende kijker trouwens zal opvallen dat voor deze unieke gelegenheid vrijwel alleen Fiat-, Alfa- en Lancia modellen in de straten van Rome rondrijden.

Overstekende kinderen op een zebrapad, een bijna onneembaar smal straatje met de hinderlijk geparkeerde vrachtwagen, diepe kuilen in het wegdek, een plons water van een passerende auto... voor de razendsnelle Grand Prix racewagen blijkt de grote stad gevuld met vrijwel onneembare hindernissen. Terwijl het geluid van de V10 door de Romeinse straten galmt, wordt het al gauw duidelijk: de combinatie van Michael Schumacher en de F1 Ferrari mag op de circuits dan misschien de snelste ter wereld zijn, maar in de stad zijn ze met zijn tweetjes absoluut niet op hun plek!

Tot Michael Schumacher toevallig langs een Fiat dealer rijdt. Waar een felgele Seicento hem vanuit de showroom toe staat te glimmen. We horen het piepen van remmende banden, de Ferrari held wandelt naar de handzame Fiat en besluit meteen: dit is het helemaal! Vanuit zijn ooghoeken ziet hij dat de verkeerd geparkeerde Formule 1 Ferrari intussen door de verkeerspolitie wordt weggesleept. Geen probleem! Michael heeft eigenlijk nog maar één vraag, voor hij in de Seicento wegrijdt: "Heeft u hem ook in rood?"

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie