Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwplannen Dudok-locaties Hilversum stap dichterbij

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Bouwplannen Dudok-locaties stap dichterbij

De bouwplannen voor drie voormalige locaties van het Dudok-college - aan de Larenseweg, de Vermeerlaan en de Vaartweg - beginnen concreet vorm te krijgen. Behalve aan maisonnettes en appartementen wordt gedacht aan atelierwoningen en eengezinswoningen met en zonder praktijkruimte. Ook Tejater Achterom maakt mogelijk deel uit van de plannen, waarin verder nog sprake is van een 'Smart Apartment Building' aan de Vermeerlaan. Per bouwproject zal één ontwikkelaar worden aangewezen. Daarna worden de voorstellen verder uitgewerkt en aan de bevolking voorgelegd.

Uniek project
Het gebouw aan de Vermeerlaan 13 zou tot een ‘Smart Apartment Building' moeten worden getransformeerd. In dit unieke project wordt met behulp van multimediatechnieken gezocht naar nieuwe vormen van wonen, werken en recreëren. Onder meer het TNO, Lucent en NOB zijn in eerste instantie bij de opzet betrokken. Naast appartementen en maisonnettes in het hoofdgebouw zijn er 4 eengezinswoningen gepland langs de P. de Hoochlaan. Aan de Vaartweg 125 zouden twee grote eengezinswoningen met kantoor- of praktijkruimte kunnen verrijzen. Het binnengebied biedt ruimte voor nog eens 7 eengezinswoningen met tuin en garage.

Creatief
In het hoofdgebouw aan de Larenseweg 28a zouden op de begane grond 8 appartementen voor jongeren moeten komen met 6 ruime atelierwoningen en ateliers op de etages. De voormalige gymzaal en aula kan dan worden verbouwd voor Tejater Achterom, zo is het voorstel. De kosten die met deze verplaatsing zijn gemoeid, worden op dit moment op een rij gezet. Deze creatieve combinatie past binnen de huidige bestemming van het terrein voor ‘maatschappelijke doeleinden'. Dit betekent dat een bestemmingswijziging voor deze locatie niet nodig is.
Inspraak
Nadat een eerste schetsontwerp voor de Larenseweg is gemaakt, wordt een informatie-bijeenkomst gehouden. Voor de beide andere locaties, Vermeerlaan en Larenseweg, is wél een vrijstelling van het bestemmingsplan vereist. Daarvoor is een procedure nodig ex artikel 19 WRO.
Nadat een eerste schetsontwerp klaar is wordt in het najaar een inspraakbijeenkomst gehouden. De overige door de gemeente aangekochte terreinen van het voormalige Dudok-college komen later aan bod. Einde bericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. H.J. Oostlander (035-6292326).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie