Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsbrug Kampen kanshebber Omgevingsarchitectuurprijs 2000

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Kampen

Kampen, 28 april 2000

STADSBRUG KAMPEN KANSHEBBER OMGEVINGSARCHITECTUURPRIJS 2000

De nieuwe Kamper brug is één van de drie genomineerden, van de 50 inzendingen, voor de Omgevingsarchitectuurprijs 2000. De enige prijs die om de twee jaar wordt uitgereikt en exclusief geldt voor de vormgeving en inrichting van de openbare buitenruimte. De jury was vooral heel positief over het ontwerp van de brug, uitgevoerd door architectenbureau Zwarts & Jansma in samenwerking met combinatie Ingenieursbureau Kampen (Oranjewoud, Intersec en ABT). De prijsuitreiking vindt donderdag 22 juni 2000 plaats.

De omgevingsarchitectuurprijs is een initiatief van de stichting Omgevingsarchitectuurprijs (1993). Hierin zitten de beroepsvereniging van stedenbouwkundigen, planologen, tuin- en landschapsarchitecten, de Hogeschool voor de Kunsten, Stadswerk nederland, vereniging van fabrikanten van bestratingmaterialen en straataankledingen en de cementindustrie. Het initiatief wordt ondersteund door de Bond Nederlandse Architecten.

Criteria waar de jury op heeft gelet voor de Kamper brug zijn: * Het passen in de omgeving;
* De bijzondere toepassing van materialen en vormen;
* Vanzelfsprekendheid;
* Het aanpassen aan avond en nachtsituaties;
* De bijzondere accenten, richting het experimentele;
* Doel en de uitwerking daarvan en komt de boodschap ook over

Positieve punten die spreken voor de Kamper brug zijn: de zitjes, ook wel de orenvan de brug genoemd, de bescherming van het langzame verkeer tegen wind en regen, een functionele scheiding van verkeersstromen en het onderhoudsvriendelijke karakter van de brug.

De twee andere genomineerden voor de Omgevingsarchitectuurprijs 2000 zijn: De Haaff te Wageningen en de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland.

Projecten die voorgaande jaren in de prijzen zijn gevallen zijn ondermeer: de nieuw ingerichte Vughterstraat ( 1998) te s-Hertogenbosch, Nieuw Sloten (1996) in Amsterdam en het Zilverpark (1994) in Lelystad .

Portefeuillehouder: H. Breman
Voor meer informatie kunt u bellen met bureau communicatie tel.: 038-3392714

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie