Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse bedrijven bestrijden files in Shanghai

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

PROJECT VERKEERSDOORSTROMING IN SHANGHAI VAN START

Door toepassing van intelligente transportsystemen (ITS) verbetert de doorstroming van het verkeer op de verhoogde autosnelwegen in de Chinese stad Shanghai. Een consortium van Nederlandse bedrijven, waaronder het adviesbureau DHV, heeft vandaag met de wetenschaps- en technologiecommissie van Shanghai hierover een
samenwerkingsovereenkomst gesloten. De ondertekening vindt plaats in het kader van het bezoek van staatssecretaris Monique de Vries met een delegatie van het bedrijfsleven aan China.

Volgens de overeenkomst wordt een computermodel van de verkeerssituatie van Shanghai gemaakt. Met behulp van het model worden de knelpunten in kaart gebracht. Aan de hand van de knelpunten wordt daarna bekeken welke maatregelen op welke plaats nodig zijn. Voorbeelden van maatregelen zijn verkeerssignalering en incidentmanagement. Met de ontwikkeling van het model is drie miljoen dollar gemoeid. Het model is eerder toegepast in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-City.

Shanghai is met vijftien miljoen inwoners de op een na grootste stad van China. De files zijn een groot probleem en remmen de economische ontwikkeling van de stad. In de stad is een systeem van verhoogde autosnelwegen gebouwd. Het systeem is een ruggengraat van het verkeerssysteem van Shanghai.

Tijdens het bezoek van staatssecretaris De Vries aan China hebben het Shanghai Elecotronic Data Interchange (EDI) Center en het gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam (GHB) een samenwerkingsovereenkomst afgesloten over trainingen van hoger personeel, kennisoverdracht en zakelijke ontwikkeling. Het GHB wil graag helpen bij het organiseren van een hoogwaardig seminar over EDI en kortdurende trainingsprogramma.s voor Chinezen. De overeenkomst is onderdeel van het Yangtze River Basin Project.

De Nederlandse staatssecretaris heeft verder gesproken met haar collega.s in Shanghai. Vandaag opent zij het seminar 'Havenontwikkeling in de 21ste eeuw'. In haar openingstoespraak stelt zij dat concurrentie tussen zeehavens steeds sterker wordt. Shanghai moet net als Rotterdam inspelen om de groeiende stroom containers in goede banen te leiden. Snelheid, flexibiliteit en kostenbeheersing zijn daarbij essentieel.

Hans Scholten, 06-53379481

28 apr 00 16:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie