Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vitaminic presenteert exclusieve MOBY-track op website

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
<<...>>
Vitaminic nieuws

Vitaminic presenteert ... een exclusieve MOBY-track

Amsterdam, 28 april 2000 - VITAMINIC, Europa's belangrijkste web community voor de promotie en distributie van muziek in digitaal formaat, heeft een exclusieve MOBY-track op zijn Duitse website geplaatst. Het nummer is alleen voor gebruikers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gratis te downloaden. Vanaf www.vitaminic.de kunnen gebruikers de "Katcha-remix" downloaden van "Natural Blues" - deze remix door Katcha komt niet voor op de meest recente hitsingle van Moby, "Natural Blues". Moby heeft momenteel heel veel succes met zijn album "Play" dat weer in één keer de eerste plaats op de Britse albumlijst heeft bereikt, net als een jaar geleden direct na de release.

"We hebben een fantastische deal met Mute Germany gesloten over deze Moby-remix. Onze Duitstalige bezoekers zijn er heel blij mee en het label profiteert van deze effectieve manier van promotie", aldus Adriano Marconetto, Music Business Development Director en mede-oprichter van Vitaminic. "We zijn een "wereldwijd lokaal" bedrijf: we kunnen voor artiesten en labels mondiale publiciteit verzorgen wanneer dat nodig is, maar we kunnen ze ook heel specifiek op een bepaalde lokale markt neerzetten. Vitaminic is helemaal gericht op flexibiliteit en onze labels zijn daar zeer gelukkig mee."

Vitaminic en Aucland: samenspel van veilingen en muziek

Vitaminic heeft een overeenkomst met Aucland getekend voor de levering van een veilingdienst aan Internetgebruikers, onder de vlag van beide merken. Aucland - een Europese webgemeenschap, gespecialiseerd in verzamelobjecten, antiek, souvenirs, boeken en muziekartikelen - en Vitaminic gaan samen een interactieve, veilige, real-time online veilingdienst bieden aan hun gebruikers.
Aucland zal haar diensten onder de aandacht brengen via het netwerk van Vitaminic, dat momenteel beschikt over een Amerikaanse en zeven Europese sites.

Het partnership beperkt zich voorlopig tot vier landen waar Aucland al actief is: Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. De overeenkomst voorziet in exclusieve rechten voor Aucland met betrekking tot veilingen bij Vitaminic door middel van gekoppelde registratieformulieren: vanaf het registratieformulier van Vitaminic zullen gebruikers direct het registratieformulier van Aucland kunnen benaderen en andersom.

Profiel Vitaminic
Vitaminic is de meest vooraanstaande Europese web community voor promotie en distributie van muziek in digitaal formaat. De onderneming exploiteert momenteel acht sites, waarvan zeven in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en Zweden) en een in de Verenigde Staten. Vitaminic's netwerk van sites biedt Internet-gebruikers de mogelijkheid een enorme database muziekbestanden, onderverdeeld in meer dan
250 muzikale categorieën te ontdekken, in contact te komen met artiesten en met andere muziekliefhebbers en muziek in digitaal formaat of op cd aan te kopen. Vitaminic biedt artiesten en platenmaatschappijen de mogelijkheid een rechtstreekse relatie met de fans op te bouwen door zelf een homepage op de site te maken om hun muziek in digitale vorm aan te bieden en te verkopen. De muziek wordt aangeboden in MP3-formaat.

Vitaminic, dat momenteel vestigingen in 8 landen heeft, is in april 1999 opgericht door Gianluca Dettori, voormalig General Manager bij Lycos Bertelsmann, in samenwerking met Franco Gonella en Andriano Marconetto, die beiden beschikken over een ruime ervaring op het gebied van marketing en communicatie.
Tot nu toe genereren de sites van Vitaminic gemiddeld meer dan 6.500.000 page-views, 1.000.000 audiostream verzoeken en 800.000 downloads per maand. Sinds de start van Vitaminic zijn meer dan 70.000 gebruikers geregistreerd op de sites van de onderneming.

Voor meer informatie:
Text 100 Public Relations
Karin Blankers
Tel. 020-5304346
Email: (karinb@text100.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie